Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rika reser till Dubai för att vaccinera sig

Antikroppstestet kan visa negativt trots vaccin
Foto: ALI HAIDER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / LIZ DUFOUR/THE ENQUIRER VIA IMAG SIPA USA

I Förenade arabemiraten kan den som har råd köpa sig en dos coronavaccin.

Detta har medfört en tillströmning av rika turister från hela världen – däribland Sverige, rapporterar Dagens ETC.

– Varför ska vi vänta när vi har möjligheter att finansiera det? Det blir bara moralism, säger en svensk företagare, som vaccinerats i Dubai, till tidningen.

Företagaren, som vill vara anonym, ska ha tagit hela sin familj till en privat klinik i Dubai där de till ett pris av 300 000 kronor fått Pfizers coronavaccin.

Enligt mannen är det en lösning som många tagit till.

– På det här sättet slipper Sverige tänka på oss. Alla tjänar på det. Jag känner många som har ordnat det här utan att sitta och vänta på den svenska apparaten, säger han till Dagens ETC.

Exklusiv paketresa

Den senaste tiden har flera internationella medier belyst faktumet att rika och mäktiga personer rest till Förenade arabemiraten för att köpa sig vaccin, vilket även SvD rapporterat om.

Bland annat erbjuder den exklusiva London-klubben Knightsbridge Circle sina medlemmar en paketresa till landet – där de för drygt 290 000 får motta det kinesiska vaccinet från Sinopharm.

”Knightsbridge Cirlce är partner med Förenade arabemiraten för att turister ska resa till området”, har en talesperson för klubben tidigare uppgett till The Guardian.

Få dagens viktigaste coronanyheter sammanfattade. Ladda ned Expressens nyhetsapp och välj att ta emot pushnotiser om coronaviruset.

Region Stockholm: 80% färre doser vaccin än väntat

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.