Richard Herrey: Man är lite skärrad

Publicerad

Schlagerlegendaren Richard Herrey bor alldeles i närheten av huset som krossades av tåget.

I natt var han en av de första att bevittna kraschen.

– Man är lite skärrad att ett tåg kan hoppa så långt ut och in i ett bostadshus, säger han.

Richard Herrey bor några hundra meter från huset som tåget kraschade in i. Han och hustrun Marie Herrey hörde en väldig smäll. Richard Herrey gav sig sedan ut för att undersöka vad som hade hänt, och blev en av de första att anlända till olycksplatsen.

"Skakar litegrann"

För Expressen berättar han att han blev chockad när han hörde den plötsliga kraschen:

– Jag skakar litegrann, säger Herrey och fortsätter:

– Det var några nyfikna som hade kommit ut ur huset bredvid. Polisen var här, brandkåren var här och helikoptern hade precis landat. Man är lite skärrad att ett tåg kan hoppa så långt ut och in i ett bostadshus, säger Richard Herrey.

Ytterligare en av grannarna i området, 79-årige Tommy Strömberg, är tagen av kraschen. Men samtidigt är han skeptisk till att tåget får köra hela vägen in i bostadsområdet:

– Det är fel att tåget ska köra in så här i ett samhälle. Tåg kan ju inte stanna hursomhelst, och det finns exempel på liknande olyckor som har inträffat tidigare. Bland annat skedde en liknande olycka i Solsidan för ett antal år sedan, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag