Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

RFSL ställer in i Almedalen

RFSL ställer in flera av sina planerade aktiviteter under politikerveckan i Almedalen på Gotland. Foto: VILHELM STOKSTAD/TT / TT NYHETSBYRÅN

Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter (RFSL) ställer in flera av sina planerade aktiviteter under politikerveckan i Almedalen på Gotland. 

Orsaken är den säkerhetssituation som uppstår med nazistiska Nordiska motståndsrörelsens (NMR) närvaro i Visby, skriver RFSL i ett pressmeddelande.

"Jag är oerhört ledsen över att ha behövt fatta beslutet att ställa in stora delar av vårt program under Almedalsveckan. Det innebär att vi inte kommer att kunna föra viktiga samtal om hbtq-personers hälsa, suicidprevention, transpersoners rättigheter och hbtq-personer i arbetslivet med mera", säger RFSL:s tillförordnade förbundsordförande Magnus Kolsjö, enligt pressmeddelandet.

Deltar i Mångfaldsparaden

RFSL kommer dock inte att ställa in Mångfaldsparaden som för fjärde gången går genom Visbys gator under Almedalsveckan.

"Jag hoppas verkligen att de politiska partierna och de företag och organisationer som arrangerar programpunkter under veckan ska prioritera att vara med i årets parad och ta ställning för alla människors lika värde", säger Magnus Kolsjö.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!