Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Reumatikerförbundet ordförande stängs av

Anne Carlsson stängs nu av från sitt arbete.Foto: Reumatikerförbundet

Reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson stängs av från sitt arbete.

Anledningen: Hon ska ha kränkt personalen.

Nu ska förbundet uppdatera sin arbetsmiljöpolicy.

Avstängningen kommer efter en utredning som visar att Anne Carlsson kränkt personalen på organisationens huvudkontor, som DN var först att rapportera om.

Beskedet kom via Reumatikerförbundets hemsida vid lunchtid på onsdagen.

Anne Carlsson ska ha varit internt omstridd i flera år och stämningen på Reumatikerförbundets huvudkontor ska ha varit mycket dålig.

Det ledde till att fackförbundet Unionens skyddsombud 2015 krävde att Arbetsmiljöverket skulle granska arbetsplatsen. DN citerar en rapport om kränkningarna där det bland annat stod:

"Enligt arbetstagarna är det 5-7 arbetstagare som på ett systematiskt sätt utsätts för kränkningar. Stor personalomsättning har skett både bland er personal utan chefsfunktioner och bland er personal med chefsfunktioner."

Vill inte gå in på åtgärder

Företagshälsovården har också varit inkopplad – deras rapport skriver Reumatikerförbundet själva om i sitt nyhetsutskick. Där beskrivs:

"... allvarliga problem i den psykosociala arbetsmiljön på kansliet".

Nu har ordförande Anne Carlsson stängts av från sin post. Platsen tas tillfälligt över av förste vice ordförande Beryl Sandberg.

Vidare meddelas att generalsekreterare Leif Salmonsson och kansliets personal kommer att arbeta med åtgärdsplaner under våren, bland annat för att se uppdatera arbetsmiljöpolicyn.

Vad det innebär mer specifikt är inget Reumatikerförbundet vill gå in på.

– Den information som finns är den som finns på vår hemsida, säger Nina Unesi, presskontakt.

Expressen söker avstängda Anne Carlsson.

– Jag bedömer det som osannolikt att komma i kontakt med Anne Carlsson, fortsätter Nina Unesi.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.