Retorikexperten: "Sahlins tal inte toppklass"

Publicerad
Uppdaterad
Mona Sahlins sista partiledardebatt i riksdagen var "inte toppklass".
Det anser retorikexperten Barbro Fällman.
- Det var lite trött och resignerat, säger hon till Expressen.se.
I dag gjorde Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin sitt sista framträdande under en partiledardebatt i riksdagen. Retorikexperten Barbro Fällman tycker inte att Sahlins insats var hennes bästa.

"Inte toppklass"

- Det var inte toppklass. Det var lite trött och resignerat. Hon hade ingen geist och inte den där gnistan att ”nu ska Socialdemokraterna ta tillbaka positionen”, säger Barbro Fällman.
- Det ser ut som att hon inte vill sluta. Men hon måste ju göra det. Hon är lite överspelad och det spelar ingen roll vad hon säger och jag tror att hon känner det. Det ser ut så när hon pratar.

Reinfeldt hade dagsformen

Men enligt Barbro Fällman utnyttjade Mona Sahlin att det var hennes sista partiledardebatt.
- Hon tar tillfället i akt att slå tillbaka på sina belackare, säger hon.
Statsminister Fredrik Reinfeldt som tackade av Mona Sahlin med en ljudbok får beröm av Barbro Fällman.
- Det är roligt att se statsministern statsmannalik när han talar i de här sammanhangen. Han hade dagsformen, ingen tvekan om det, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag