27-årige George Pickering III betraktades som hjärndöd och när respiratorn skulle slås av drog pappan pistol.27-årige George Pickering III betraktades som hjärndöd och när respiratorn skulle slås av drog pappan pistol.
27-årige George Pickering III betraktades som hjärndöd och när respiratorn skulle slås av drog pappan pistol.
Strax senare vaknade sonen av polisinsatsen och lever nu ett vanligt liv.Strax senare vaknade sonen av polisinsatsen och lever nu ett vanligt liv.
Strax senare vaknade sonen av polisinsatsen och lever nu ett vanligt liv.
Pappan George Pickering II.Pappan George Pickering II.
Pappan George Pickering II.

Respirator skulle slås
av – pappa drog pistol

Publicerad

Den 27-årige mannen betraktades som hjärndöd och läkarna skulle stänga av respiratorn.

Men pappan vägrade – och drog pistol.

Strax därpå vaknade sonen upp och lever nu ett normalt liv, rapporterar lokala nyhetskanalen KPRC.

Det var i januari som George Pickering III, 27, i Houston, Texas, drabbades av en massiv stroke och hamnade i koma med livsuppehållande åtgärder.

Läkarna förklarade för familjen att han inte skulle ha en chans att vakna upp. Man rekommenderade att respiratorn skulle stängas av

Brodern och mamman accepterade situationen och George Pickering III anmäldes som möjlig organdonator.

Men hans pappa George Pickering II vägrade att acceptera dödsdomen. Utrustad med en pistol begav han sig till sjukhuset Tomball Regional Medical Center och tvingade ut läkarna ur rummet. Sedan barrikaderade han sig där inne och lyckades hålla en elitstyrka från polisen stången i tre timmar.

Vaknade när polis stormade

Men nu hände det otroliga. Medan han satt och höll sin sons hand, kände George Pickering III hur hans son plötsligt kramade den.

I samma stund som polisen stormade rummet, kunde de med egna ögon se att George Pickering III rörde ögonen, och hade vaknat upp ur koman.

George Pickering II greps och dömdes till fängelse i tio månader. Nu släpptes han lagom till jul, och har kunnat fira julhelgen med sin son, som är återställd.

– Det var kärlek. Det är varje förälders skyldighet att skydda sina barn, och det var allt han gjorde, säger George Pickering III till KPRC.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag