Respirator skulle slås
av – pappa drog pistol

27-årige George Pickering III betraktades som hjärndöd och när respiratorn skulle slås av drog pappan pistol.
Strax senare vaknade sonen av polisinsatsen och lever nu ett vanligt liv.
Pappan George Pickering II.

Den 27-årige mannen betraktades som hjärndöd och läkarna skulle stänga av respiratorn.

Men pappan vägrade – och drog pistol.

Strax därpå vaknade sonen upp och lever nu ett normalt liv, rapporterar lokala nyhetskanalen KPRC.

Det var i januari som George Pickering III, 27, i Houston, Texas, drabbades av en massiv stroke och hamnade i koma med livsuppehållande åtgärder.

Läkarna förklarade för familjen att han inte skulle ha en chans att vakna upp. Man rekommenderade att respiratorn skulle stängas av

Brodern och mamman accepterade situationen och George Pickering III anmäldes som möjlig organdonator.

Men hans pappa George Pickering II vägrade att acceptera dödsdomen. Utrustad med en pistol begav han sig till sjukhuset Tomball Regional Medical Center och tvingade ut läkarna ur rummet. Sedan barrikaderade han sig där inne och lyckades hålla en elitstyrka från polisen stången i tre timmar.

Vaknade när polis stormade

Men nu hände det otroliga. Medan han satt och höll sin sons hand, kände George Pickering III hur hans son plötsligt kramade den.

I samma stund som polisen stormade rummet, kunde de med egna ögon se att George Pickering III rörde ögonen, och hade vaknat upp ur koman.

George Pickering II greps och dömdes till fängelse i tio månader. Nu släpptes han lagom till jul, och har kunnat fira julhelgen med sin son, som är återställd.

– Det var kärlek. Det är varje förälders skyldighet att skydda sina barn, och det var allt han gjorde, säger George Pickering III till KPRC.