Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Resenärerna rasade – SJ:s personal tog skydd

Senaste nytt från Expressen TV.
Stationshuset i Umeå.Foto: Helena Landstedt/TT / TT NYHETSBYRÅN

En försening i tågtrafiken i slutet av juli skapade så pass mycket ilska hos resenärer att tågpersonalen vid ankomsten kände behov av att barrikadera sig i stationshuset i Umeå, rapporterar SVT Nyheter Västerbotten. 

De anställda har nu anmält händelsen till Arbetsmiljöverket.

Har du ett hett temperament?

I anmälan till myndigheten beskrivs förloppet av tågpersonalen. Efter förseningen på 80 minuter på SJ:s tåg från Stockholm till Umeå ska passagerarna uttryckt sig hånfullt mot personalen på perrongen och en av resenärerna fick vad som beskrivs som ett raseriutbrott. Anledningen till tågilskan var att SJ inte kunde ordna ersättningstrafik från Umeå för flera av dem. Några av passagerarna ska därefter ha följt efter personalen till stationshuset.

”De slet i dörren och plingade på flertal gånger. Sedan stod de utför dörren. Vi stannade kvar två timmar innan vi vågade oss ut”, skriver tågpersonalen.

SJ uppger för SVT att förseningen berodde på att man tvingades vänta in ett mötande tåg som var försenat. Några av passagerarna som inte fick ersättningstrafik lyckades ordna taxi men övriga fick invänta nästa linjebuss för att ta sig till sina slutdestinationer i länet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.