Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Republikanens väpnade julkort får skarp kritik

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Längst ner till vänster, Thomas Massie.
Foto: Twitter

Republikanen Thomas Massie hälsade julen välkommen med ett vapenfyllt julkort som han publicerade på Twitter.

Nu möts han av skarp kritik – på grund av den nyligen inträffade skolskjutningen i Michigan.

På fredagen publicerade republikanen, tillika kongressledamoten, Thomas Massie från Kentucky ett julkort på sig själv och familjen – där de samlats framför granen med gevär i händerna.

”God jul! Och snälla tomten, skicka mer ammunition”, skrev Massie i inlägget som publicerades på Twitter.

https://twitter.com/RepThomasMassie/status/1467197523127422979?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1467197523127422979%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.theguardian.com%2Fus-news%2F2021%2Fdec%2F05%2Frepublican-thomas-massie-condemned-for-christmas-guns-photo-congressman-michigan-school-shooting

Inlägget har sedan dess mötts av skarp kritik – inte minst för det bara förflutit dagar sedan 15-årige Ethan Crumbley sköt ihjäl fyra elever på en gymnasieskola i Michigan.

En pappa, var barn fallit offer för en skolskjutning i Florida, kommenterade på inlägget med orden: ”När vi ändå är i gång och delar bilder på våra familjer: här är min”, skriver pappan följt av en bild på hans nu avlidna dotter och en gravsten.

Pappan anser att det finns likheter mellan den vapenglade republikanens julkort och Ethan Crumbleys familjs syn på vapen.

Kentucky-demokraten John Yarmuth stämmer in i kritiken mot Massie.

”Jag är gammal nog att minnas att republikanerna tycker att det är okänsligt att försöka skydda folk från skjutvapenvåld efter en tragedi”, skriver han på Twitter – enligt flera medier syftar uttalandet till uppmaningar om vapenreglering.

Se filmen på kaoset inifrån skolskjutningen i Michigan

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.