Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Reporter fick sparken av DN:s kulturchef

Hon avslöjade redaktionens hemligheter för sina vänner på Elit. I går fick journalisten Anna Björkman sparken från Dagens Nyheter.
- Listan är motbjudande, säger Maria Schottenius, kulturchef på DN.
Maria Schottenius.
I sina inlägg på mejlinglistan kommenterar Anna Björkman känsliga publicistiska övervägningar som kulturredaktionen gör. - Hon beskrev sig som en utsänd på DN kultur. Det är inte okej, det funkar inte att diskutera hur vi jobbar på en lista som flera av våra konkurrenter är med på, säger Maria Schottenius. Anna Björkman hävdar att hon inte fick sparken på grund av det hon skrivit på listan. - Det var inte för något jag skrivit utan bara det faktum att jag varit med på Elit. Det jag skrivit var inte kontroversiellt och Maria vände sig heller inte mot det, säger hon till Resumé. Enligt Schottenius har DN dock inte hävt något avtal utan bara låtit bli att förlänga Björkmans kontrakt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.