Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blev ”catfishad” av kompisen – tog sitt liv

Tre nyheter att hålla koll på i dag.

27-åriga Camila Zeidan utgav sig för att vara fängelseinternen ”Brayden” och inledde en relation med sin kompis Renae Marsden, 20, via Facebook. 

Vad Renae Marsden däremot inte visste var att det var hennes egen kompis som stod bakom profilen. 

Renae Marsden, 20, från New South Wales i Australien, föll för fängelseinternen ”Brayden” via Facebook. Det hon inte visste var att det var vännen Camila Zeidan, 27, som låg bakom profilen hela tiden, skriver news.com.au. 

Även om Renae Marsden aldrig träffade ”Brayden” blev hon kär i honom och paret inledde en relation med varandra via sms. 

Trots att en vän till Renae Marsden berättat att ”Brayden” inte är riktig och en tidigare pojkvän visat att ”Brayden” och kompisen Camila Zeidan använde samma typ av språk via sms insisterade hon på att han var verklig och fanns på riktigt. 

Efter nästan två år tillsammans gjorde ”Brayden” slut med Renae Marsden efter att hon sagt att hon vill avsluta vänskapsrelationen med Camila. 

Samma augustidag försvann Renae Marsden.

Hon ska ha gjort sig i ordning och sedan kört till ett klippområde där hon skrivit att hon ”älskar Brayden” på bilens fönsterrutor. Hon ska sedan ha kastat sin telefon från klippan och sedan kort därefter sig själv. 

Renae Marsden till vänster och Camila Zeidan till högerFoto: Privat

 

”Kompisen drev henne till att ta sitt liv”

Delstatens biträdande brottsutredare Elaine Truscott menar att det var Camila Zeidans handlingar som ”orsakade den smärta och hjärtesorg som drev Renae Marsden till att ta sitt eget liv”. 

Elaine Truscott berättar att Camila Zeidan var förälskad i Renae Marsden och hade skapat den falska pojkvännen för att kontrollera henne och för att slippa konkurrera med andra. 

– Camila befriade sig från svartsjukan och besittningsförmågan som hon kände när Renae Marsden var i ett förhållande med en man, säger Elaine Truscott enligt news.com.au och fortsätter:

– Hon behövde inte längre tävla med en av Renae Marsdens pojkvänner. Hon kunde utöva tvång och kontroll över Renae Marsden som Brayden.

Camila Zeidan påstod att Renae Marsden visste om att profilen var falsk och att paret hade kokat ihop allt tillsammans för att dölja en hemlig lesbisk relation. 

Men Elaine Truscott menar att det inte fanns några bevis för det. 

Ville gifta sig

Renae Marsden hade i sin förälskelse planerat att gifta sig med ”Brayden” efter sin 21-årsdag i oktober 2013, och hade senare nästa månad ett inplanerat möte för att prata med en bröllopsfotograf, berättar Elaine Truscott. 

Hennes sökhistorik på internet veckorna innan självmordet visade även hemsidor för brudklänningar.

Elaine Truscott säger att även om ”catfishing” inte är ett brott i sig, enligt lag, är det möjligt att användandet av elektronik för att trakassera, hota och förolämpa någon annan kan rubriceras som ett brott i det aktuella fallet.

Hit kan du vända dig om du mår dåligt

Har du tankar om självmord? Känner du någon som mår dåligt?

Har en närstående begått självmord?

Här finns det hjälp att få: 

Mind - Självmordslinjen

Här kan du chatta eller ringa till om du har frågor och funderingar

www.mind.se 

Jourhavande medmänniska

Tel: 08-702 16 80. Alla dagar 21-06.

www.jourhavande-medmanniska.se 

BRIS vuxentelefon

Tel: 077-150 50 50. Måndag-fredag, 09-12

Aktuella öppettider på www.bris.se 

BRIS – Barnens hjälptelefon

Tel: 116 111. 

Aktuella öppettider på www.bris.se  

Svenska kyrkan

Svenska kyrkan har jourhavande präster man kan prata med alla dagar mellan kl 21-06. 

Ring 112 och be om att bli kopplad. 

SPES telefonjour

Tel: 08-34 58 73. Alla dagar 19-22. 

SPES telefonjour finns för dig som är närstående till någon som tagit sitt liv.

Wilmas pojkvän åtalas för mord på 17-åringen – detta har hänt i fallet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.