Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rektor och hennes familj hittades döda på skolan

Emma Pattinson tillträdde som rektor på internatskolan i september.
Foto: Connaught Education
Familjen hittades döda på campus under söndagsmorgonen.

Rektorn Emma Pattison, 45, hittades död på internatskolan Epsom College under söndagsmorgonen.

Bredvid henne fanns kropparna efter hennes make George och deras sjuåriga dotter Lettie, rapporterar The Telegraph.

”Jag vill förmedla vår totala chock och misstro över denna tragiska nyhet”, säger skolledningens ordförande Alastair Wells i ett uttalande.

Emma Pattison blev rektor på internatskolan Epsom College i Surrey i England förra året. I samband med att hon tillträdde tjänsten i september flyttade hon, maken George och deras sjuåriga dotter Lettie in på campus.

Det var också där som alla tre hittades döda under söndagsmorgonen, rapporterar The Telegraph.

Enligt polisen är det ännu oklart vad som orsakat familjens död. En utredning har inletts, men polisen tror att det handlar om en isolerad händelse, utan påverkan från en utomstående part.

– Jag vill ge min försäkran om att vi kommer att genomföra en grundlig utredning om vad som hände i går kväll, och vi hoppas kunna skapa lite lugn under dessa traumatiska omständigheter, säger polischefen Kimball Edey till The Telegraph.

”Emma var en fantastisk lärare”

Alastair Wells, ordförande för skolledningen vid Epsom College, har släppt ett uttalande om rektorns död. Han skriver att alla på skolan är djupt chockade och att deras tankar går ut till familjens nära och kära, samt Emma Pattisons kolleger.

”Emma var en fantastisk lärare, men främst av allt var hon en förtjusande person. Inom sinom tid kommer vi att hedra Emma och hennes familj på lämpligt vis, och i linje med hennes familjs önskningar. Men för stunden ber vi om att få den tid, rum och respekt som vi behöver för att kunna ta in denna tragiska förlust”, skriver Alastair Wells.

Han har även skickat ut ett mejl till vårdnadshavare på skolan. I meddelandet framgår det att eleverna kommer att samlas som vanligt på måndagsmorgonen. Ansvariga lärare och elevhemsledare kommer dock att finnas till hands för elever och lärare som behöver stöd.

Se något annat:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.