SOLSKEN. Nu kommer rekordvärmen. Det blir varmt i stora delar av landet, från norr till söder. Natalie, Elvira och Desiree tar ett svalkande bad i Näset vid Göteborg. Foto: Lennart Rehnman
SOLSKEN. Nu kommer rekordvärmen. Det blir varmt i stora delar av landet, från norr till söder. Natalie, Elvira och Desiree tar ett svalkande bad i Näset vid Göteborg.  Foto: Lennart Rehnman

Rekordvärme i hela landet under veckan

Publicerad
Uppdaterad
Strålande solsken, picknick i det gröna och ljumma kvällsdopp.
Nu är rekordvärmen på väg.
- Det är fantastiskt varmt i hela landet, säger Elin Torstensson, meteorolog på SMHI.
I måndags var det varmt i stora delar av landet - från Kiruna i norr till Malmö i söder. Norrköpingsborna fick varmast väder med 26 plusgrader på eftermiddagen. Men de var långt i från ensamma.
Och värmen är här för att stanna.

Varmt uteväder

- Det är en perfekt vecka att börja sin semester på. Det blir varmt uteväder och sol största delen av tiden, säger Elin Torstensson, meteorolog på SMHI.
Hon tillägger dock att det kan komma lokala åskskurar, som ett resultat av värmen.

Varmare än normalt

Till veckan stiger temperaturerna ytterligare. I östra Svealand, östra Götaland och Skåne blir medeltemperaturerna mycket varmare än normalt hela veckan, enligt SMHI, som jämfört med genomsnittet för motsvarande period mellan 1961 och 1990.
I Göteborg och Stockholm ligger medeltemperaturen kring 19-20 grader per dygn - att jämföra med 16-17 grader en genomsnittsvecka. Här kan det bli närmare 30 plusgrader under tisdag eftermiddag.
Men även övriga delar av landet får varmare väder än genomsnittet.
- Det är i allra högsta grad sol- och badväder. I norra delen blir det mer moln och regn, men det är fortfarande sommar, säger Elin Torstensson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag