Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya rekordsiffrorna för Ebba Busch Thor

Ebba Busch Thor Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kristdemokraternas partiledare, Ebba Busch Thor.Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Kristdemokraterna plockar väljare framförallt från Ulf Kristersson och Moderaterna.Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det går bra för Ebba Busch Thor. 

Om det vore val i dag skulle 8,6 procent rösta på Kristdemokraterna, enligt en ny mätning från SVT/Novus.

Det är den högsta siffran någonsin för partiet i undersökningen.

Kristdemokraternas uppåtgående trend fortsätter. Partiet är nu näst störst av de borgliga visar SVT/Novus undersökning – och det är från Ulf Kristersson och Moderaterna som de plockar flest väljare.

– Kristdemokraterna har ju kommit fram som det vinnande oppositionspartiet och har inte den stämpeln av misslyckande i regeringsbildningen som Moderaterna har, säger Torbjörn Sjöström, vd för Novus, till SVT. 

Ebba Busch Thor lockar även väljare från Sverigedemokraterna.

Novus väljarbarometer för mars 2019.

M: 18,3 (+/-0)

L: 3,5 (+0,8)

C: 7,3 (-0,2)

KD: 8,6 (+1,2)

S: 28,2 (-0,8)

V: 9,1 (+/-0)

MP: 4,0 (+0,6)

SD: 19,3 (-1,9)

Annat: 1,7 (+0,3)

 

 

Ebba Busch Thor störst bland pensionärer

Att vara i opposition verkar gynna Kristdemokraterna. Den nya mätningen visar att de har vuxit med 2,4 procentenheter sedan uppgörelsen mellan S, MP, C och L.

Sitt starkaste stöd har Kristdemokraterna bland pensionärer där 11,5 procent av de tillfrågade över 65 år uppger att de skulle rösta på partiet. 

Socialdemokraterna backar och ligger nu på samma siffror som valresultatet, enligt SVT/Novus mätning. Moderaterna ligger stilla på 18,3 procent, de har tagit tillbaka en del väljare från Sverigedemokraterna men tappar samtidigt väljare till Kristdemokraterna. 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.