Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rekordmånga besökare när Järvaveckan fyllde tre år

GRUNDAREN. Ahmed Abdirahman grundade Järvaveckan för tre år sedan. I år slogs besöksrekordet. Foto: JULIA DANSARIE
Besökare på Järvaveckan. Foto: SVEN LINDWALL
HÖLL TAL. Stefan Löfven var en av de som höll tal under Järvaveckan. Sammanlagt hölls 120 seminarium och 160 personer deltog i paneldiskussioner under veckan. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson talade på moderaternas dag under Järvaveckan. Inför nästa års Järvavecka är redan tre partiledare inbokade – förutsatt att de sitter kvar efter valresultatet. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

120 seminarium och 50 lokala ideella föreningar.

För tredje året i rad anordnades politikevenemanget Järvaveckan i Stockholm.  

I år slogs besöksrekordet. 

Årets Järvavecka slog rekord. Totalt besökte 30 000 personer politikevenemanget som anordnades för tredje gången.

Det är en rejäl ökning jämfört med fjolåret, då 13 000 personer kom.

Som mest under en dag var 6 300 personer på plats. Grundaren Ahmed Abdirahman är nöjd och säger att engagemanget från lokalbefolkningen har varit stort. Men han vill gärna fokusera på de möten som inträffat mellan människor, organisationer och politiker som allt sammantaget är positivt för demokratin.

– Allt det här är kunskap som kommer att stanna i området nu, så det handlar inte bara om antalet besökare. Utan det är det långsiktiga värdet som många kanske ser förbi, säger Ahmed Abdirahman.

LÄS ÄVEN: Miljonomsättning i Järva – men redovisningen saknas 

Valår påverkar

Veckan pågick mellan den 9 och 17 juni i Spånga i nordvästra Stockholm. Samtliga riksdagspartier samt Feministiskt initiativ fanns representerade.

Enligt arrangören var 50 lokala ideella föreningar där, 160 personer varav 45 politiker deltog i panelsamtal och 120 seminarier hölls.

Panelerna och partiledartalen direkttolkades till arabiska, somaliska och engelska.

– Vi ska inte ärva fattigdomen och utanförskapet. Den här generationen måste få en chans att bli en del av samhället, säger Abdirahman.

Han medger att engagemanget för veckan nog ökat till viss del på grund av att det är valår. Järvaveckan 2019 är bokad och till nästa år har tre partiledare redan tackat ja, förbehållet att de sitter kvar efter valresultatet. Återstår att se om engagemanget håller i sig.

– Vi får se nästa år om partiledarna är väna om att försvara vår demokrati eller bara ser det som valår, säger Ahmed Abdirahman.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!