Foto: Magnus Jönsson
 Foto: Magnus Jönsson

Rekordlågt förtroende för Sahlin

Publicerad
Uppdaterad
Efter det dåliga valresultatet: nu är förtroendet för Mona Sahlin rekordlågt bland de egna.
Var fjärde förtroendevald socialdemokrat har lågt eller mycket lågt förtroende för partiledaren, visar en undersökning som Politikerbloggen gjort.
" Vi är ett splittrat parti med en svag ledning som fortfarande lider för gamla synder" uppger en förtroendevald.
Socialdemokraterna gjorde ett dåligt val till Europaparlamentet i söndags och nu visar en undersökning som Politikerbloggen gjort att förtroendet för Mona Sahlin är rekordlågt bland de egna.
Av 1500 tillfrågade har var fjärde lågt eller mycket lågt förtroende för henne, och var tredje uppger att förtroendet minskat efter det dåliga valresultatet. Endast 13 procent uppger att förtroendet för partiledaren påverkats mycket positivt av valet. Sahlin har fått mycket kritik för sitt uttalande om att det skulle blåsa en " rödgrön vind" och att valet gick bra för socialdemokraterna, skriver Politikerbloggen.

"Oerhört allvarligt"

Hans Dahlgren(S) är tidigare chef i riksdagskansliet och han anser att undersökningen är alarmerande.
- Det är allvarligt. Det är oerhört allvarligt. Förtroende är ju någonting man antingen har eller inte har. Politiken är en förtroendebransch och det börjar ju med att de egna tycker att man är något att ha, säger han till Politikerbloggen.
Socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan säger till Politikerbloggen:
- Jag tror att man alltid ska ta folks åsikter på allvar. Men jag vill också förmedla ett budskap: politik handlar inte om en person, det är ingen boxningsmatch.
Expressen.se har sökt Mona Sahlin och Ibrahim Baylan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag