Foto: Jan Düsing
 Foto: Jan Düsing

Rekordkallt i natt

Publicerad
Natten har varit iskall.
Många platser fick neråt 30 grader.
- Kallast för säsongen är det alla gånger, säger Therese Fougman på SMHI till Expressen.se.
När Expressen.se talar med SMHI på onsdagsmorgonen har ännu inte alla stationer rapporterat in nattens temperaturer.
Från vissa håll har de kommit in – och det har varit kallt.
I Kymbo i Västergötland var det som kallast minus 29,2 grader – sannolikt nytt rekord för december.

"Kallast för säsongen"

Några andra kyliga noteringar:
Uppsala: minus 25,8.
Ljusnedel: minus 27
Lycksele: minus 22,9.
– Kallast för säsongen är det alla gånger. På rekordfronten kan det absolut vara något, säger Therese Fougman på SMHI till Expressen.se.
Och det fortsätter:
– Det kommer vara fortsatt kallt, men temperaturen kommer att stiga under dagen skulle jag tro. Men det kan vara 20-25 minus i till exempel Kymbo senare i dag. Särskilt i svackor och dalgångar kan det vara extra kallt.
Oscar Julander
Oscar Julander

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag