Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Reinfeldts tunga besked till mötet

Foto: Robban Andersson

Här är Reinfeldts rysarbesked före partiledardebatten.

SVT har vägt samman de viktigaste opinionsmätningarna den senaste månaden - och resultatet är dyster läsning för regeringen.

Den rödgröna oppositionen får egen majoritet och S och MP är större än alliansen.

Det har gått trögt för Fredrik Reinfeldts regering i opinionen den senaste tiden. Moderaterna har tappat fem procentenheter sedan i vintras och både Centerpartiet och Kristdemokraterna riskerar att åka ur riksdagen.

Faktum är att Miljöpartiet och Socialdemokraterna tillsammans är större än alliansen, enligt SVT som har vägt samman den senaste månadens viktigaste opinionsundersökningar.

Sverigedemokraterna har även förlorat sin vågmästarroll då S och MP får egen majoritet tillsammans med Vänsterpartiet.

Reinfeldt vann sist

Problemet för de rödgröna är att varken Socialdemokraterna eller Miljöpartiet verkar särskilt angelägna om att samarbeta med Vänsterpartiet. Enligt SVT såg oppositionen ett stort tapp inför förra valet när Vänsterpartiet bjöds in i en eventuell rödgrön regering och när de rödgröna presenterade en gemensam ekonomisk politik

Fredrik Reinfeldt kommer också till partiledardebatten i SVT:s "Agenda" stärkt efter sin senaste batalj med S-ledaren Stefan Löfven.

När de båda statsministerkandidaterna möttes i "Agenda" förra månaden tog Reinfeldt en klar seger enligt en undersökning Expressen. SVT:s sammanställning av de viktigaste mätningarna. Foto: Foto: SVT Design