Reinfeldt utklassar Sahlin

Publicerad
Uppdaterad
Fredrik Reinfeldt utklassar Mona Sahlin.
Han vinner matchen om väljarnas förtroende med 6- 0.
Statsministern segrar på alla områden i en ny mätning, rapporterar DN.
Opinionsinstitutet Synovate har undersökt väljarnas förtroende för Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin på sex olika områden. Statsministern vinner setet blankt, medan oppositionsledaren rasar jämfört med förra mätningen.
Resultaten publiceras i Dagens Nyheter och Sydsvenska Dagbladet.

Höga betyg

67 procent tycker att Reinfeldt är bäst på att "företräda Sverige utomlands". Bara 19 procent anser att Sahlin är mest lämpad för den uppgiften. Den sittande statsministern är också bäst på att "leda regeringens arbete", enligt 62 procent av väljarna. Sahlin får stöd av 22 procent.
Reinfeldt har också klart bättre resultat på frågan om vem som kan "ingjuta hopp om en bättre framtid": 45 procent jämfört med 38 för Sahlin.

"Avgörande betydelse"

I statsministermatchen för ett år sedan blev resultatet 2- 2. Nu vinner Reinfeldt med 6- 0 sedan två nya frågor tillkommit.
- Att Reinfeldt nu även anses bäst på att ingjuta hopp om en bättre framtid kan vara av avgörande betydelse, säger Nicklas Källebring, Synovates opinionsanalytiker, till DN.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag