Uppför för Mona Sahlin. I en ny mätning visar det sig att väljarna har mycket större förtroende för Fredrik Reinfeldt än för S-ledaren. Foto: Olle Sporrong
Uppför för Mona Sahlin. I en ny mätning visar det sig att väljarna har mycket större förtroende för Fredrik Reinfeldt än för S-ledaren. Foto: Olle Sporrong

Reinfeldt utklassar Sahlin i ny mätning

Publicerad
Uppdaterad
Moderatledaren Fredrik Reinfeldt leder stort över Mona Sahlin (S) i en mätning om politikernas förtroende som Novus Opinion gjort på uppdrag TV 4 Nyheterna.
Mätningen visar att 47 procent av de tillfrågade har mycket stort eller ganska stort förtroende för Reinfeldt, medan 19 procent svarade att de har mycket stort eller ganska stort förtroende för Sahlin.

Uppförsbacke för Sahlin

Endast fyra procent av de tillfrågade har mycket stort förtroende för Sahlin, medan 24 procent svarade ja på samma fråga om Reinfeldt. Dessutom var det 34 procent som hade mycket litet förtroende för Mona Sahlin, medan 18 procent hade det för Reinfeldt.
- Jag har haft uppförsbacke ganska länge i den här typen av mätningar, säger Mona Sahlin till TV 4.
Tusen personer deltog i mätningen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag