Vadå statsminister? Det där är ju min pappa! Ebba Reinfeldt, 6, följde i går med när pappa Fredrik talade vid moderaternas flerlänskonferens i Gävle.
Vadå statsminister? Det där är ju min pappa! Ebba Reinfeldt, 6, följde i går med när pappa Fredrik talade vid moderaternas flerlänskonferens i Gävle.

Reinfeldt tog med dottern till jobbet

Publicerad
Uppdaterad
GÄVLE. - Pappa, pappa, pappa!
Lilla Ebba Reinfeldt, sex år, pockar på sin pappa statsministerns uppmärksamhet när han försöker föra en politisk diskussion med sina partivänner.
Fredrik Reinfeldt är en modern pappa - han tar med barnen till jobbet när det är svårt att få ihop pusslet med barnpassning och yrkesarbete. I går höll Reinfeldt tal inför moderaternas flerlänskonferens i Gävle. En bit från scenen sprang Ebba omkring bland allvarliga säpomän och stolta partifunktionärer.

"Guuud vad söt hon är!"

Särskilt äldre moderatdamer charmades av spralliga Ebba som villigt lät sig fotograferas. - Guuud vad söt hon är! utbrast en moderatkvinna från Värmland. När Reinfeldt var klar med sitt tal började Ebba klänga på honom och till slut tog pappa upp henne i sin famn. Ebba plirade nöjt mot alla som ville knäppa kort på henne där i pappas trygga famn. Expressen frågar: Varför är Ebba här i dag? - Filippa är i väg någonstans och vi gör så ibland att de får åka med när vi jobbar. Och här i Gävle skulle ju jag bara tala en kort stund, så då tyckte jag det funkade bra. Snart flyttar du och familjen in i statsministerbostaden Sagerska huset. Lite motvilligt har jag förstått? - Ja, i den delen. Jag har tre barn och ett fungerande familjeliv i Täby. Sagerska huset är inte alls lika anpassat för ett fungerande familjeliv. Så i den delen innebär flytten uppoffringar för mina barn av ett slag som jag naturligtvis får ta ansvar för eftersom jag sökte den här rollen. Är du skraj för kommande debatter med Mona Sahlin? - Nej. Vi har vårt eget öde i våra egna händer. Det gäller både moderaterna och det gäller hela alliansen. Säg något positivt om Mona Sahlin! - Det är märkligt det här att jag alltid ombeds säga några vänliga saker om våra politiska motståndare... Säg något negativt då! (- Nej Fredrik! ropar nu en moderatfunktionär). Reinfeldt fortsätter: - Det är för tidigt att säga något om Sahlin för hon har sagt så oerhört lite än så länge. - Men jag ska värdera henne utifrån hennes egna meriter. Jag ska verkligen utgå ifrån vad hon gör, vilka förslag hon lägger fram, och på det sättet ge henne en ärlig chans.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag