Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Reinfeldt tog med dottern till jobbet

Vadå statsminister? Det där är ju min pappa! Ebba Reinfeldt, 6, följde i går med när pappa Fredrik talade vid moderaternas flerlänskonferens i Gävle.
GÄVLE. - Pappa, pappa, pappa!
Lilla Ebba Reinfeldt, sex år, pockar på sin pappa statsministerns uppmärksamhet när han försöker föra en politisk diskussion med sina partivänner.
Fredrik Reinfeldt är en modern pappa - han tar med barnen till jobbet när det är svårt att få ihop pusslet med barnpassning och yrkesarbete. I går höll Reinfeldt tal inför moderaternas flerlänskonferens i Gävle. En bit från scenen sprang Ebba omkring bland allvarliga säpomän och stolta partifunktionärer.

"Guuud vad söt hon är!"

Särskilt äldre moderatdamer charmades av spralliga Ebba som villigt lät sig fotograferas. - Guuud vad söt hon är! utbrast en moderatkvinna från Värmland. När Reinfeldt var klar med sitt tal började Ebba klänga på honom och till slut tog pappa upp henne i sin famn. Ebba plirade nöjt mot alla som ville knäppa kort på henne där i pappas trygga famn. Expressen frågar: Varför är Ebba här i dag? - Filippa är i väg någonstans och vi gör så ibland att de får åka med när vi jobbar. Och här i Gävle skulle ju jag bara tala en kort stund, så då tyckte jag det funkade bra. Snart flyttar du och familjen in i statsministerbostaden Sagerska huset. Lite motvilligt har jag förstått? - Ja, i den delen. Jag har tre barn och ett fungerande familjeliv i Täby. Sagerska huset är inte alls lika anpassat för ett fungerande familjeliv. Så i den delen innebär flytten uppoffringar för mina barn av ett slag som jag naturligtvis får ta ansvar för eftersom jag sökte den här rollen. Är du skraj för kommande debatter med Mona Sahlin? - Nej. Vi har vårt eget öde i våra egna händer. Det gäller både moderaterna och det gäller hela alliansen. Säg något positivt om Mona Sahlin! - Det är märkligt det här att jag alltid ombeds säga några vänliga saker om våra politiska motståndare... Säg något negativt då! (- Nej Fredrik! ropar nu en moderatfunktionär). Reinfeldt fortsätter: - Det är för tidigt att säga något om Sahlin för hon har sagt så oerhört lite än så länge. - Men jag ska värdera henne utifrån hennes egna meriter. Jag ska verkligen utgå ifrån vad hon gör, vilka förslag hon lägger fram, och på det sättet ge henne en ärlig chans.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!