Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Reinfeldt skyller tappet på S

Mot väggen. Expressens reporter Ingvar Hedlund frågar ut statsministern. Foto: Roger Vikström Foto: Roger Vikström

Moderaterna tappar och att Socialdemokraterna ökar, det visar nya mätningar.

Men Fredrik Reinfeldt tar inte på sig skulden för tappet.

- Det har varit en väldigt turbulent period för S.

Vem har du störst förtroende för?

FAKTA

Reaktioner på twitter

"Varför verkar Reinfeldt så depressiv i Agenda? Piggnade till först vid nej till Löfvens energiinvit." – Thomas Nordegren, programledare Sveriges radio

 

"Reinfeldts besked till Sveriges arbetslösa: lycka till!" – Ola Pettersson, chefsekonom LO

 

"Jag ser väldigt få positiva tweetar från borgerliga twittrare ikväll. Sover ni? Eller blev ni dystra av det ni såg?" – Ulf Bjereld, s-märkt statsvetarprofessor

 

"Hittills har jag inte sett en enda tweet som tycker Reinfeldt gör bra ifrån sig." – Jakop Dalunde, tidigare språkrör för Grön ungdom

I går presenterade Ekot mätinstitutet Novus sammanställning av opinionsundersökningar - den andra mätningen på en vecka som visar tapp för Moderaterna. Samtidigt ökar Socialdemokraterna.

- Det har varit en väldigt turbulent period där Socialdemokraterna varit kortvarigt nedpressade av detta. Nu återgår vi mer till ett sorts normalläge.

- Men det är långt till nästa val och det är i realiteten så att mina motståndare inte har givit svar var och en för sig eller framför allt gemensamt vad de vill göra.

"Turbulent tid"

Reinfeldt förklarar även sin egen minskning med vad som skett inom S.

- Jag tror det hänger ihop med detta att det var så pass turbulent ett tag med alla misstag inom socialdemokratin. Det blev en väldigt stor kortvarig skillnad mellan blocken och nu har det minskat ner, säger Fredrik Reinfeldt.

Statsministerns senaste stora utspel - att en höjning av pensionsåldern till 75 kan bli aktuell - väckte ramaskri.

Det orange pensionskuvertet håller nu på att delas ut. En nyhet i år en prognos som visar hur länge man måste jobba för att få lika hög pension som tidigare generationer. Hur länge tänker du jobba?

- Det är viktigt att man mitt i livet kan få sådan information så att man kan planera. Jag jobbar så länge jag har väljarnas förtroende. Jag är inställd på att jobba så länge kropp och förstånd består, säger Reinfeldt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!