Mot väggen. Expressens reporter Ingvar Hedlund frågar ut statsministern. Foto: Roger Vikström Foto: Roger Vikström
Mot väggen. Expressens reporter Ingvar Hedlund frågar ut statsministern. Foto: Roger Vikström Foto: Roger Vikström

Reinfeldt skyller tappet på S

Publicerad

Moderaterna tappar och att Socialdemokraterna ökar, det visar nya mätningar.

Men Fredrik Reinfeldt tar inte på sig skulden för tappet.

- Det har varit en väldigt turbulent period för S.

I går presenterade Ekot mätinstitutet Novus sammanställning av opinionsundersökningar - den andra mätningen på en vecka som visar tapp för Moderaterna. Samtidigt ökar Socialdemokraterna.

- Det har varit en väldigt turbulent period där Socialdemokraterna varit kortvarigt nedpressade av detta. Nu återgår vi mer till ett sorts normalläge.

- Men det är långt till nästa val och det är i realiteten så att mina motståndare inte har givit svar var och en för sig eller framför allt gemensamt vad de vill göra.

"Turbulent tid"

Reinfeldt förklarar även sin egen minskning med vad som skett inom S.

- Jag tror det hänger ihop med detta att det var så pass turbulent ett tag med alla misstag inom socialdemokratin. Det blev en väldigt stor kortvarig skillnad mellan blocken och nu har det minskat ner, säger Fredrik Reinfeldt.

Statsministerns senaste stora utspel - att en höjning av pensionsåldern till 75 kan bli aktuell - väckte ramaskri.

Det orange pensionskuvertet håller nu på att delas ut. En nyhet i år en prognos som visar hur länge man måste jobba för att få lika hög pension som tidigare generationer. Hur länge tänker du jobba?

- Det är viktigt att man mitt i livet kan få sådan information så att man kan planera. Jag jobbar så länge jag har väljarnas förtroende. Jag är inställd på att jobba så länge kropp och förstånd består, säger Reinfeldt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag