Reinfeldt: SD för in hat i svensk politik

Nu kommenterar för första gången statsminister Fredrik Reinfeldt Expressens avslöjande om att SD-politiker skriver rasistiska kommentarer på nätsajter under olika nätalias.

– Sverigedemokraterna är ett parti som för in hat i svensk politik, säger Reinfeldt.

Det var i tisdags som Expressen avslöjade identiteten på tio SD-politiker som under olika anonyma nätalias sprider rasistiska och kvinnoförnedrande kommentarer på hajsajter som Avpixlat.

I dag kommenterade statsminister Fredrik Reinfeldt avslöjandet.

– Sverigedemokraterna är ett parti som för in hat i svensk politik. De vill få oss att dela upp människor som olika och acceptera ett "vi- och dom-tänkande", säger Reinfeldt och fortsätter:

– I Riksdagen möter vi ofta ett mer polerat uttryckt som deras företrädare har och sedan låter man i stället nätsoldater i närmiljön utföra det mer hårdföra arbetet.

Har Moderaterna sedan avslöjandet gått igenom etiska regler och nätbeteende inom partiet?

– Inget parti kan garantera att en person som beskriver sig som sympatisör av det partiet eller ens medlem i partiet kan säga dumma eller felaktiga saker. Men det finns inget som liknar den omfattning. Sverigedemokraterna finns för att de med alla till buds stående medel vill ge sig på invandrare.

– Väljarna måste förstå att det här som kommer fram är inte på sätt nytt förvånande. Vi kan inte säga: Va, finns det rasister i partier som grundar sig på rasistiska rötter?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.