Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Reinfeldt polisanmäld

Sverigedemokraternas ungdomsförbund har polisanmält Fredrik Reinfeldt för högförräderi.
Anledningen är att statsministern skrev under Lissabonfördraget i december förra året, som enligt SDU flyttar makten till Bryssel på ett olagligt sätt.
- Det är en form av politisk statskupp, säger förbundsordförande Erik Almqvist.
Den 13 december förra året undertecknade EU:s regeringschefer det så kallade Lissabonfördraget, som är tänkt att justera det nuvarande fördraget. En av dem som skrev på var Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt.
Underskriften har retat upp Sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU, som under partiets riksårsmöte i Karlstad i dag polisanmälde Fredrik Reinfeldt för högförräderi.
De anser att fördraget förflyttar så mycket makt från Sverige till Bryssel att det kan klassas som högförräderi att skriva under det.
– Det innebär en överföring av en stor del av den demokratiska beslutandemakten från svenska folket till EU. Om man läser lagboken hur högförräderi är definierat, så ser man att detta är ett tydligt fall, säger SDU-ledaren Erik Almqvist till Expressen.
Han tror och hoppas på att polisen tar förbundets anmälan på allvar.
– Jag förutsätter att polisen utreder det och att det får konsekvenser. Och jag förväntar mig att han döms för högförräderi och att det leder till att vi inte godkänner Lissabonfördraget, säger han.