Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Reinfeldt och Ask i krismöte om bränderna

Fredrik Reinfeldt har under fredagen suttit i möte med Beatrice Ask om bränderna i Stockholms förorter. Foto: Cornelia Nordström/Jörgen Hildebrandt/Lisa Mattisson

Statsminister Fredrik Reinfeldt och justitieminister Beatrice Ask har i dag haft krismöten med anledning av oroligheterna i flera Stockholmsförorter, kan Expressen berätta.

– Han ville skaffa sig en bild av läget, säger Roberta Alenius, presschef hos Fredrik Reinfeldt.

Oroligheterna i ett antal Stockholmsförorter har nu pågått i flera dagar. Med anledning av det allvarliga läget kallade i dag både statsministern Fredrik Reinfeldt och justitieministern Beatrice Ask till två separata krismöten med de ansvariga.

Strax efter lunch träffade Fredrik Reinfeldt bland andra Sten Nordin, Stockholms finansborgarråd, och Mats Löfving, länspolismästare i Stockholm, i Stadshuset.

– Han gjorde det för att skaffa sig en bild om läget direkt från de ansvariga, säger Reinfeldts presschef Roberta Alenius.

Specialpoliser sätts in

Samtidigt hade justitieministern Beatrice Ask kallat till krismöte på Rosenbad. På mötet fanns representanter för Rikspolisstyrelsen, länspolisen i Stockholm, Säkerhetspolisen samt rikskriminalpolisen.

– Hon fick information om det arbete som polisen gör. Det var en uppdatering med anledning av de oroligheterna i Husby med flera ställen, säger Per Claréus, pressekreterare Beatrice Ask.

Polisen bedömer att oroligheterna kommer att fortsätta under helgen. Specialtränade poliser från Göteborg och Malmö har kallats till Stockholm för att utöka styrkan i förorterna.

– Den informationen som Ask fick var att polisen är förberedd på att det kommer fortsätta i helgen, säger Per Claréus.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!