Roberta Alenius och Fredrik Reinfeldt bor nu i Vasastan i centrala Stockholm. Foto: Olle SporrongRoberta Alenius och Fredrik Reinfeldt bor nu i Vasastan i centrala Stockholm. Foto: Olle Sporrong
Roberta Alenius och Fredrik Reinfeldt bor nu i Vasastan i centrala Stockholm. Foto: Olle Sporrong
Både Fredrik Lindström och Henrik Schyffert bor i samma hus som Reinfeldt och Alenius flyttat till. Foto: Christian ÖrnbergBåde Fredrik Lindström och Henrik Schyffert bor i samma hus som Reinfeldt och Alenius flyttat till. Foto: Christian Örnberg
Både Fredrik Lindström och Henrik Schyffert bor i samma hus som Reinfeldt och Alenius flyttat till. Foto: Christian Örnberg

Reinfeldt och Alenius flyttar till kändishuset

Publicerad

Fredrik Reinfeldt, 50, har lämnat Täby och flyttat ihop med flickvännen Roberta Alenius, 37, i kändishuset i Vasastan i Stockholm.

I porten bredvid den förra statsministern bor både Henrik Schyffert och Fredrik Lindström.

I februari i år bekräftade Fredrik Reinfeldt för Expressen att han inlett en kärleksrelation med sin tidigare presschef Roberta Alenius.

"Vart det för oss nu vet jag inte ännu, men Roberta är en fantastisk kvinna", skrev ex-statsministern i ett sms.

Nu står det klart att de tagit nästa steg – och flyttat ihop.

Enligt tidningen Extra har Fredrik Reinfeldt lämnat trerummaren i Täby och är sedan den 2 oktober skriven på samma adress som Roberta Alenius.

De bor nu i ett kändishus nära Vasaparken i Stockholm.

Schyffert och Lindström i samma hus

I somras släppte den förra statsministern sin bok "Halvvägs". I helgen var han på plats och signerade den i samband med Moderaternas partistämma i Karlstad.

Fredrik Reinfeldt medverkar även i det nya kanal 5-programmet "Fest hos Bindefeld", där festfixaren Micael Bindefeld bjuder hem kändisar till sitt sommarställe på Värmdö i Stockholms skärgård.

– Jag och Fredrik har en gammal relation, vi delar många värderingar och har mötts på en rad olika arenor under årens lopp. Fredrik var faktiskt den första jag presenterade programidén för, och det är ju coolt av honom att han var den första som tackade ja, sa Micael Bindefeld nyligen till Expressen.

För två år sedan, i samband med sin skilsmässa, flyttade komikern Henrik Schyffert in i kändishuset i Vasastan – i porten bredvid Reinfeldt. Där bor också "På spåret"-domaren Fredrik Lindström.

Expressen har sökt Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag