Reinfeldt och Alenius flyttar till kändishuset

Roberta Alenius och Fredrik Reinfeldt bor nu i Vasastan i centrala Stockholm.
Foto: Olle Sporrong
Både Fredrik Lindström och Henrik Schyffert bor i samma hus som Reinfeldt och Alenius flyttat till.
Foto: Christian Örnberg

Fredrik Reinfeldt, 50, har lämnat Täby och flyttat ihop med flickvännen Roberta Alenius, 37, i kändishuset i Vasastan i Stockholm.

I porten bredvid den förra statsministern bor både Henrik Schyffert och Fredrik Lindström.

I februari i år bekräftade Fredrik Reinfeldt för Expressen att han inlett en kärleksrelation med sin tidigare presschef Roberta Alenius.

"Vart det för oss nu vet jag inte ännu, men Roberta är en fantastisk kvinna", skrev ex-statsministern i ett sms.

Nu står det klart att de tagit nästa steg – och flyttat ihop.

Enligt tidningen Extra har Fredrik Reinfeldt lämnat trerummaren i Täby och är sedan den 2 oktober skriven på samma adress som Roberta Alenius.

De bor nu i ett kändishus nära Vasaparken i Stockholm.

Schyffert och Lindström i samma hus

I somras släppte den förra statsministern sin bok "Halvvägs". I helgen var han på plats och signerade den i samband med Moderaternas partistämma i Karlstad.

Fredrik Reinfeldt medverkar även i det nya kanal 5-programmet "Fest hos Bindefeld", där festfixaren Micael Bindefeld bjuder hem kändisar till sitt sommarställe på Värmdö i Stockholms skärgård.

– Jag och Fredrik har en gammal relation, vi delar många värderingar och har mötts på en rad olika arenor under årens lopp. Fredrik var faktiskt den första jag presenterade programidén för, och det är ju coolt av honom att han var den första som tackade ja, sa Micael Bindefeld nyligen till Expressen.

För två år sedan, i samband med sin skilsmässa, flyttade komikern Henrik Schyffert in i kändishuset i Vasastan – i porten bredvid Reinfeldt. Där bor också "På spåret"-domaren Fredrik Lindström.

Expressen har sökt Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.