Fredrik Reinfeldt tackar nej till en debatt med Håkan Juholt om sjukvården inför omvalet i Västra Götalandsregionen den 15 maj. Foto: Sebastien Pirlet
Fredrik Reinfeldt tackar nej till en debatt med Håkan Juholt om sjukvården inför omvalet i Västra Götalandsregionen den 15 maj. Foto: Sebastien Pirlet

Reinfeldt nobbar debatt med Juholt

Publicerad
Uppdaterad
Håkan Juholt vill möta Fredrik Reinfeldt i en duell om sjukvården.
Men statsministern nobbar debatten - något som förvånar Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin.
- Anta utmaningen, skriver Jämtin i ett pressmeddelande.
Socialdemokraternas nya ledare Håkan Juholt utmanade moderatledaren Fredrik Reinfeldt på en debatt i början av maj om sjukvården, inför omvalet i Västra Götalandsregionen den 15 maj.
"Den 15 maj går 1,2 miljoner väljare till valurnorna. De har rätt att få veta vad landets två största partier står i de centrala frågorna och inte minst den viktiga sjukvårdsfrågan", skriver Carin Jämtin i ett pressmeddelande.

Nobbar

Men Reinfeldt tackar nej.
- Vi debatterar jättegärna mot Håkan Juholt men Socialdemokraterna måste först börja presentera sakpolitik, säger Roberta Alenius, presschef hos Reinfeldt, till Svenska Dagbladet.
Carin Jämtin och Håkan Juholt. Foto: Roger VikströmHon pekar också på att de två debatterar i riksdagen i juni.

Förvånar

Beskedet förvånar Carin Jämtin:
"I  valet i väst är det partierna som deltar och väljarna har rätt att få träffa de största partiernas ledande  företrädare och få  besked i den viktiga frågan om sjukvårdens framtid. Än är det inte för sent. Anta utmaningen. Välkommen ut i verkligheten!", skriver hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag