ALLIANSEN KNAPPAR IN. Om det vore val i dag skulle det bli nästan jämt mellan blocken. I en mätning av DN och Synovate får de rödgröna 47,2 procent medans de borgerliga får 46,5 procent. Foto: Christian Örnberg
ALLIANSEN KNAPPAR IN. Om det vore val i dag skulle det bli nästan jämt mellan blocken. I en mätning av DN och Synovate får de rödgröna 47,2 procent medans de borgerliga får 46,5 procent. Foto: Christian Örnberg

Reinfeldt knappar in på Sahlin

Publicerad
Uppdaterad
Regeringen Reinfeldt knappar in på Mona Sahlin och oppositionen.
Nu är det mindre än en procent mellan blocken, enligt en opinionsundersökning från DN och Synovate.
Vänstern rasar i mätningen.
Om det vore val i dag skulle det bli nästan jämnt mellan blocken.
De rödgröna får 47,2 procent - mot de borgerligas 46,5 procent, visar en undersökning från Synovate i Dagens Nyheter.

Vänstern rasar i mätningen

Nedgången är störst för Vänsterpartiet, som går från 6,8 till 4,8 procent.
På andra sidan blockgränsen går Folkpartiet mest framåt, från 6 till 7,8 procents väljarstöd.
Socialdemokraterna ökar något, medan Moderaterna går ner.
Sverigedemokraterna ökar med 0,2 procentenheter - och får sin högsta siffra i en DN/Synovatemätning hittills, 3,9 procent.
Rösterna stjäls främst från det borgerliga blocket, men också från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, enligt DN.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag