Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Reinfeldt grillades om läget på akuterna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Roger Vikström

Kritiken har haglat över sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt om vårdkrisen i Stockholms landsting. I Ekots lördagsintervju grillades hon ännu en gång om läget - och visade på självkritik i frågan om vårdvalet.

– Vi har kanske inte lyckats tillräckligt mycket med vår information, säger hon.

De senaste veckorna har Expressen rapporterat om krisen på akutmottagningarna, som har stora problem med överbeläggningar, brister på vårdplatser och brist på personal. I Ekots lördagsintervju fick sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt ännu en serie frågor om läget. Hon menade att oron som uttryckts om att patientsäkerheten hotas av läget är överdriven.

– Det oroar oss som alla andra. Vi har chefsläkare som följer sin verksamhet mycket noga, men patientsäkerheten har inte varit så hotad som man kan ha upplevt som patient om man bara läser om det i medierna, sa hon.

Men hon sa att hon förstår att läget varit ansträngt.

– Vi har haft problem med både med RS-virus och vinterkräksjukan. Det är klart att också medarbetarna drabbas, sa hon.

Fler vårdplatser

Nyligen kom en stor utvärdering som visar att vårdvalet, som skulle minska trycket på sjukhusen inte haft någon effekt i avlastningen. Filippa Reinfeldt är bekymrad över rapportens slutsats.

– Jag tror inte vi har hunnit vänja oss vid det stora fina utbud som finns. Vi har kanske inte lyckats tillräckligt mycket med vår information, sa Filippa Reinfeldt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.