Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Reinfeldt försvarar Kent Perssons förslag

Kent Persson. Foto: Cornelia Nordström

Nu trappas bråket mellan KD och M upp ännu mer. Fredrik Reinfeldt försvarar nu Kent Perssons förslag om en "välfärdsinspektion- ett förslag som KD redan jobbat med under lång tid.

– För mig är detta fullständigt normalt och vanligt allianssamarbete, säger Reinfeldt till TT.

Kent Perssons förslag om en "välfärdsinspektion"- en ny myndighet som ska granska att äldreboenden håller måttet, har retat upp KD och framför allt Göran Hägglund. KD menar att M plankat deras idé.

På Twitter skriver Hägglund ironiskt angående förslaget, "själv funderar jag på att presentera en idé som jag kallar jobbskatteavdrag...".

Hägglund riktar sig även till Kent Persson:

"Förlåt om jag skymfat dig :-) ".

"Normalt"

Foto: Foto: Anders Ylander Enligt statsminister Fredrik Reinfeldt är det ett helt naturligt att Moderaterna föreslår något som regeringen delvis redan bestämt ska genomföras.

– För mig är detta fullständigt normalt och vanligt allianssamarbete. Vi är väl medvetna om att förslag är på väg fram som regeringen står bakom inom det ansvarsområde som Kristdemokraterna har ansvar för och som vi uppskattar deras arbete kring väldigt mycket. Men det är också en vilja från Moderaterna, som för andra allianspartier, att få ställa frågor kring hur nästa steg kan se ut, säger Reinfeldt till TT.

På frågan om KD:s förslag om välfärdsinspektionen inte var tillräckligt bra frän början svarar Reinfeldt:

– Det är inget konstigt att vi genomför regeringspolitik men samtidigt har förmågan i utvecklingsarbetet att ställa oss frågan hur kommande steg kan se ut. KD har haft profil i denna fråga, men det är inte någon ny fråga i mitt parti heller, säger Fredrik Reinfeldt till TT.