Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Reinfeldt erbjöd Anna Ekström ministerjobb

Anna Ekström (S) bekräftar att hon blev tillfrågad av Fredrik Reinfeldt att bli arbetsmarknadsminister.Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Hon tackade nej med motiveringen att hon inte ville gå över till Moderaterna, vilket var Fredrik Reinfeldts krav.Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Gymnasieminister Anna Ekström (S) bekräftar att hon blev tillfrågad av förre moderatledaren och statsministern Fredrik Reinfeldt att bli arbetsmarknadsminister i den första Alliansregeringen.

– Jag har aldrig blivit så överrumplad, säger Anna Ekström.

Hon tackade nej med motiveringen att hon inte ville gå över till Moderaterna, vilket var Fredrik Reinfeldts krav.

Hon tolkade erbjudandet som att det var viktigt för Reinfeldt att manifestera att det nya arbetarpartiet, som de kallade sig, kunde socialdemokrater mycket väl gå över till.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.