Reinfeldt säger att Ask och han är överens om att inga förslag ska läggas som bara baseras på misstanke. Foto: Jan Düsing
Reinfeldt säger att Ask och han är överens om att inga förslag ska läggas som bara baseras på misstanke. Foto: Jan Düsing

Reinfeldt avvisar avgångskrav

Publicerad
Uppdaterad
Statsminister Fredrik Reinfeldt tar lätt på Thomas Bodströms krav på justitieminister Beatrice Asks avgång.
Han anser att avgångskrav tycks föras fram allt mer lättvindigt.
Reinfeldt jämför med när han själv, under regeringen Perssons tid, krävde dåvarande socialdemokratiska justitieministern Thomas Bodströms avgång, vilket Bodström ansåg helt oacceptabelt.
– Jag vill påminna om att då hade Tony Ohlsson klivit rakt ut från Hall och det tycker jag var lite mer i nivå med en ministers ansvar. Nu har han tydligen sänkt sina trösklar för vad han anser man ska grunda sina avgångskrav på, säger Reinfeldt.

Överens

Bakgrunden är att Ask i torsdags på ett seminarium sade att omgivningen bör få veta om någon är misstänkt för att ha köpt sex. Hon föreslog att den misstänkte skulle få ett lila kuvert hemskickat. Dagen efter tog hon tillbaka att kuverten skulle ha en särskild färg, men stod fast vid att omgivningen ska få veta om någon är misstänkt för sexköp.
Nu säger Reinfeldt att Ask och han är överens om att inga förslag ska läggas som bara baseras på misstanke.
TT:Var det en groda av Ask att lägga fram förslaget?
– Ja, vi är överens om att inte lägga ett sådant förslag, säger Reinfeldt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag