Regnoväder orsakar översvämningar

Publicerad

Flera byggnader i centrala Vetlanda och Mariannelund har översvämmats och fått vattenskador i natt, skriver Vetlandaposten

- Regnovädret har ställt till det och vi har beredskap på fler vattenskador under morgonen, säger Richard Lindqvist, inre befäl vid räddningstjänsten, till tidningen.

Vattennivåerna har på flera håll stigit snabbt efter ett åskoväder och vid tretiden fick räddningstjänsten det första larmet om vattenskador.

– Vi har varit på tre larm i Vetlanda och två i Mariannelund och då pumpat ur byggnader som fått in vatten, säger Richard Lindqvist, inre befäl vid räddningstjänsten, till Vetlandaposten.

Flertal byggnader har fått pumpas ut

Räddningstjänsten har fortsatt beredskap eftersom man tror att fler översvämningslarm kan komma när företag startar i gång på morgonen.

Räddningstjänsten har fått pumpa ur flera byggnader, skriver Vetlandaposten. Totalt har de varit på tre larm i Vetlanda och två i Mariannelund.

- Regnovädret har ställt till det och vi har beredskap på fler vattenskador under morgonen, säger Richard Lindqvist till tidningen.

Vattennivån i Mariannelund har sänkts 

Enligt uppgifter till räddningstjänsten har Njudung Energi kopplats in under måndagsmorgonen. De ser nu över läget och jobbar på att sänka vattennivån i Vetlandabäcken 

Enligt Jörgen Franzén, insatsledare vid räddningstjänsten som är på plats i Mariannelund har vattennivån där slutat att stiga.

- Vi har beredskap på fler skador när företag startar i gång nu under morgonen. Till privatpersoner kan rådet vara att hålla koll på källare så att det ser redigt ut innan man åker hemifrån, säger Richard Lindqvist till Vetlandaposten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag