Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oron för vaccinationen: ”Det är aldrig Stefans fel”

Borde regionerna avskaffas? Pandemin har väckt en gammal politisk fråga till liv. Regionerna har fått skulden för allt från att testningen inte fungerat till att äldre inte fått rätt vård.

Nu ska de gamla landstingen visa vad de går för. Massvaccinationen är deras chans till revansch.

Men runtom i landet växer oron för att vaccinleveranser inte ska komma som planerat och att regionerna ska få skulden igen.

– Är det inte regionernas fel så är det Anders Tegnells fel eller så är det Ursula von der Leyens fel. Det är aldrig Stefans fel i alla fall, säger en moderat regionpolitiker.

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Erbjudande till dig: Läs Expressen Premium gratis till midsommar

Med det här erbjudandet läser du Expressen Premium gratis t.o.m 25 juni 2021. Premium är en tillsvidareprenumeration. Efter gratisperioden betalar du 79 kr/mån. Ingen bindningstid.

Erbjudandet gäller endast fram till midnatt 16/5.

Gäller endast nya prenumeranter.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM – GRATIS TILL 25 JUNI” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.