Bildt var kortfattad. Foto: Cornelia Nordström
Bildt var kortfattad. Foto: Cornelia Nordström

Regeringsmötet inlett - Reinfeldt syntes inte

Publicerad
Uppdaterad
Statsminister Fredrik Reinfeldt lyser fortfarande med sin frånvaro.
Andra ministrar valde däremot att inför morgonens regeringssammanträde som började klockan nio att kommentera de rödgrönas beslut om Afghanistan från i går.
- Den dagen, den sorgen, säger utrikesminister Carl Bildt.
Statsministern har hållit sig undan i stort sett hela tiden från efter valet. Till morgonens regeringssammanträde valde han att inte gå den korta promenaden från Sagerska palatset till Rosenbad utan smygas in bakvägen eller gå väldigt tidigt till jobbet.
Några andra ministrar valde däremot att ta huvudingången.

"Vi återkommer"

Försvarsminister Sten Tolgfors, M, ville inte kommentera de rödgrönas besked från i går att de går fram med en gemensam motion i Afghanistanfrågan. De rödgrönas besked innebär att Sverigedemokraterna ges möjlighet att sänka regeringens förslag.
Även Sten Tolgfors var kortfattad. Foto: Cornelia Nordström– Vi återkommer till det, säger Sten Tolgfors om de rödgrönas Afghanistanutspel.
Utrikesminister var lika kortfattad men hade ändå en analys.
– Den dagen, den sorgen, säger Carl Bildt.
En annan känslig fråga för regeringen är den stundande regeringsombildningen. Enligt SVT:s Rapport så får alla tre småpartier ge upp varsin ministerpost. Särskilt löst sitter infrastrukturminister Åsa Torstensson, C, finansmarknadsminister Mats Odell, KD och EU-minister Birgitta Ohlsson.

"Har skitbråttom"

Ingen av dem syntes till vid regeringssammanträdet i morse.
Varken KD-ledaren Göran Hägglund eller folkhälsominister Maria Larsson, KD, ville kommentera att partiet riskerar att förlora en ministerpost.
– Den frågan är för tidigt väckt, säger Maria Larsson.
– Jag har nu skitbråttom, säger Göran Hägglund innan han hastar in i Rosenbad.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag