Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Regeringsfrågan har blivit ett alibi för Liberalerna”

Expressens politikredaktion gör podden Politikrummet. Från vänster: Filippa Rogvall, Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld. Nytt avsnitt varje tisdag.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Är Johan Pehrson rätt person att leda Liberalerna? Om bland annat detta - och en del om Nato - handlar veckan avsnitt av podden Politikrummet.

https://embed.podplay.com/politikrummet-1433/26-en-sakerhetspolitisk-monolog-116203/light?platform=podplay

Viktor Barth-Kron och Helena Gissén möts vid mikrofonerna i poddstudion den här veckan för ett nytt avsnitt av Politikrummet, Expressens podd om svensk inrikespolitik.

Och visst står ett eventuellt svenskt medlemskap i Nato på dagordningen även den här veckan efter att Socialdemokraterna öppnat för en så kallad säkerhetspolitisk medlemsdialog om Nato.

Men Viktor och Helena pratar även om Liberalerna som i fredags bytte partiledare efter att Nyamko Sabuni lämnat sitt uppdrag.

- Ganska chockartat. Det var faktiskt ingen som väntat sig att hon skulle lämna, säger Helena i avsnittet.

Rollen som ny partiledare föll i stället på Liberalernas gruppledare i riksdagen: örebroaren Johan Pehrson. Men partiets fråga om vägvalet att gå åt vänster eller höger kvarstår.

- Regeringsfrågan har blivit ett alibi för Liberalerna för att inte prata om det som var problemet från början, nämligen svårigheten för Liberalerna att motivera varför väljarna ska rösta just på dem av politiska skäl, påpekar Viktor.

Hör hela diskussionen i avsnittet som heter ”En säkerhetspolitisk monolog”. Politikrummet finns överallt där poddar vanligtvis publiceras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.