Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Regeringens nya grepp mot ”skurkföretagen”

Nu inrättas en nationell delegation mot arbetslivskriminalitet
Magdalena Andersson och Eva Nordmark.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Regeringen tillsätter en ny delegation mot arbetslivskriminalitet.

– Fusk och kriminalitet i arbetslivet har blivit ett allt större samhällsproblem, säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) på en pressträff.

Det finns aktörer som satt i system att utnyttja utländsk arbetskraft och kringgå regler. Ibland finansierar vinsterna från detta den grova organiserade brottsligheten i Sverige, säger Eva Nordmark.

Nu tillsätts en ny nationell delegation mot arbetslivskriminalitet.

– Skurkföretag som snedvrider konkurrens och utnyttjar människor ska inte finnas på svensk arbetsmarknad, säger arbetsmarknadsministern.

Ska verka samlande

Delegationen ska ”verka samlande och stödjande, främja samverkan och bidra till ett utökat erfarenhetsutbyte”, säger hon.

Ordförande för delegationen blir Ola Pettersson.

– Jag ser att det här är ett växande samhällsproblem och jag ser mycket fram emot att få bidra till att bekämpa det, säger han på pressträffen.

Det handlar om att det ska vara schysst konkurrens men också om att värna skatteintäkter för alla svenska skattebetalare, säger han.

Stora osäkerheten kring budgeten – det krävs för att den ska gå igenom

Regeringen behöver få med sig både C och V – båda avvaktar besked

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.