Det var varit en skakig politisk höst.
Decemberöverenskommelsen bröts i början av oktober.
Och bara några veckor senare enades regeringen och oppositionen om migrationspolitiken.
Men de senaste veckorna och dagarna har flyktingkrisen eskalerat.
Trots det verkar turbulensen inte ha påverkat väljarna, enligt Expressens/Demoskops senaste väljarbarometer. Mätningen visar en smärre uppgång för de rödgröna partierna och en nedgång för alliansen.
– Det råder ingen brist på stora händelser som mycket väl skulle ha kunnat sätta väljarna i rörelse inte minst migrationskrisen, migrationsuppgörelsen och decemberöverenskommelsens fall. Men än så länge verkar det här inte sätta några ordentliga avtryck, säger Peter Santesson, chef för opinionsanalys, Demoskop.
Båda regeringspartierna ökar något - dock är det inga statistiskt säkerställda siffror jämfört med förra månaden.
Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin, S, kopplar ihop ökningen med migrationsöverenskommelsen.
– Man kan kanske mäta ut att ansvarstagande belönas i den här mätningen. De partier som varit med och varit mest drivande för samarbete har gått lite uppåt. Men det är alltid svårt att dra stora slutsatser, säger Jämtin.
"Hårt arbete"
Regeringen är samtidigt väldigt pressad. Prognoserna över antal förväntade flyktingar ökar, det saknas boenden och ni arbetar i en krissituation. Hur ska ni hantera det?
– Det korta svaret är hårt arbete. Flyktingkrisen på global nivå är större än någonsin i modern tid. Då måste vi hantera detta. Asylrätten är absolut, alla har rätt att söka asyl. Men framför allt ska vi jobba med att fler EU-länder tar sitt ansvar, säger Jämtin.
Moderaternas Johan Forssell kritiserar regeringen för att arbetet med den nya migrationspolitiken går för långsamt.
M anser att regeringen jobbar för sakta och att ni borde införa de åtgärder som ni beslutat om tillsammans mycket snabbare. Vad svarar du på det?
– Moderaternas minne av hur lång tid det tar från beslut till förändring i verkligheten är kort. Det tar en liten stund beroende på att det måste göras bra. Man kan inte hasta igenom en stor reform och sen blir den felaktig och dålig, säger hon.
M fortsätter den nedåtgående trenden och hamnar på sitt lägsta resultat sedan riksdagsvalet förra hösten.
SD:s uppgång under hösten ser, enligt Demoskop ut att ha planat ut något. Ett misslyckande för partiet, menar Santesson.