Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Franska förslaget: Nattåg mellan Paris och Malmö

Foto: YOAN VALAT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: GONZALO FUENTES / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

En ny nattågslinje mellan Malmö och Paris.

Det hoppas den franska regeringen blir verklighet inom kort.

Landets transportminister har lagt fram ett nytt förslag med flera nya nattågslinjer till år 2030.

Två nya nattågslinjer är redan planerade fram till 2022 i Frankrike, men nu vill landets regering se en kraftig ökning av antalet nattåg som trafikeras i Europa.

I en ny rapport föreslår landets transportminister, Jean-Babtiste Djebbari, att Frankrike utökar antalet nattågslinjer i både Frankrike och ute i Europa.

Till och med år 2030 vill han se totalt tio sträckor i Europa, rapporterar Le Parisien.

– Med alla ekologiska frågor, flygskam och en pandemi som förändrar vårt sätt att resa, har nattågen allt som krävs för att locka resenärer, säger han till tidningen. 

Nattåg till och från Sverige

En av de föreslagna sträckorna ska även nå hela vägen till Sverige. Enligt rapporten går tåglinjen från Malmö till Paris.

– Jag är övertygad om att när det finns tillgångar, med en god servicekvalitet och rätt kommersiellt erbjudande, kommer det finnas en kundkrets för nattåg, säger Jean-Baptiste Djebbari.

Men än så länge är inget helt skrivet i sten. 

– Detta behöver fortfarande diskuteras på ministernivå med parlamentet och lokala myndigheter, säger han vidare till Le Parisien.

”Min ambition : Tio nya nattågslinjer till år 2030”, skriver Jean-Baptiste Djebbari, transportminister i ett twitterinlägg.

https://twitter.com/Djebbari_JB/status/1355828984613920769

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.