Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Regeringen varnades - redan 2008

Skandalerna fick på måndagen barn- och äldreministern Maria Larsson, finansminister Anders Borg (M) och justitieminister Beatrice Ask (M) att hålla en presskonferens. Foto: Olle Sporrong
Barn- och äldreminister Maria Larsson (KD) kände till den bristande kvaliteten inom den privata vården redan 2008.
Här han du ladda ner och läsa hela Riksrevisionens rapport som kritiserar regeringen för att inte ha tillräcklig kunskap. (Se länk till höger)

Vårdskandalerna inom äldreomsorgen har duggat tätt den senaste tiden.
Vanvård, bonussystem och avancerad skatteplanering inom privata vårdföretag är några av de saker som har avslöjats den senaste tiden.
Skandalerna fick på måndagen barn- och äldreministern Maria Larsson, finansminister Anders Borg (M) och justitieminister Beatrice Ask (M) att hålla en presskonferens där ett antal åtgärder mot bristerna i äldrevården presenterades.

Varnades 2008

Men vad som inte framkom då var att regeringen redan 2008 varnades av Riksrevisionen för bristande kvalitet inom den privata äldrevården. I rapporten "Statens styrning av kvalitet i privat äldreomsorg" som överlämnades till socialdepartementet och justitiedepartementet i oktober 2008 konstateras bland annat: "Riskrevisionens granskning visar att regeringen inte har skaffat sig tillräcklig kunskap om äldreomsorgsmarknaden fungerar tillfredställande."

"Omfattande korrespondens"

Maria Larsson vill inte kommentera rapporten utan hänvisar till Henrik Kjellberg, politisk sakkunnig på socialdepartementet.
- Rapporten ledde till omfattande korrespondens. Vi hade en hel del åtgärder på gång, som vi senare genomförde, sa han till Expressen på måndagen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!