Stefan Löfven Foto: Sven LindwallStefan Löfven Foto: Sven Lindwall
Stefan Löfven Foto: Sven Lindwall
Magdalena Andersson Foto: Bobbo LauhageMagdalena Andersson Foto: Bobbo Lauhage
Magdalena Andersson Foto: Bobbo Lauhage

Regeringen sänker pensionärsskatten

Publicerad

Regeringen sänker skatten för pensionärer 2016.

Det meddelar statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson på DN Debatt.

Statsminister Stefan Löfven (S) och finansminister Magdalena Andersson (S) skriver på DN Debatt om den kommande höstbudgeten. S-ministrarna slår fast att regeringen kommer att påbörja slopandet av pensionärsskatten.

"Det är ett första och viktigt steg, och en förändrad färdriktning för Sverige", skriver de på DN Debatt.

Förändringen innebär att pensionärer inte betalar högre i skatt än löntagare under 65 år vid inkomster upp till 120 000 kronor per år. Skatten sänks även för de med pensionsinkomster upp till 240 000 kronor per år.

Ändringarna ska finnas med i höstbudgeten och träda i kraft från och med 2016.

Max Sohl Stjernberg
Max Sohl Stjernberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag