Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Regeringen gjorde sig av med gamla och sjuka

I samband med att ett sparpaket på 50 miljoner kronor klubbades igenom år 2009 sades 33 personer upp. Men det var inte i första hand de senast anställda som fick gå. I stället var de uppsagda i genomsnitt 53 år och hade arbetat inom regeringskansliet i 16 år. Foto: Cornelia Nordström
När regeringskansliet skulle spara pengar sades 33 personer upp.
Men det var inte sist in, först ut som gällde.
I stället var det äldre, sjuka och fackligt aktiva medarbetare som sades upp, visar en genomgång som SVT:s Uppdrag granskning har gjort.
Ett avancerat sätt att gå runt anställningsskyddslagen, enligt experter.
- Vi har följt lagen om anställningsskydd, LAS, och det statliga turordningsavtalet, TurA-S, säger förvaltningschef Anna-Karin Jatko till Expressen.se.
Lagen om anställningsskydd, LAS, är helig i svenskt arbetsliv. Så väl den socialdemokratiska som den nuvarande regeringen säger sig värna om spelreglerna på den svenska arbetsmarknaden.
Men när det gäller regeringens egen personal är regeln sist in, först ut inte lika viktig. Det visar en granskning som SVT:s Uppdrag granskning har gjort.
I samband med att ett sparpaket på 50 miljoner kronor klubbades igenom år 2009 sades 33 personer upp. Men det var inte i första hand de senast anställda som fick gå. I stället var de uppsagda i genomsnitt 53 år och hade arbetat inom regeringskansliet i 16 år. 13 av dem hade varit sjuka eller haft någon form av arbetshandikapp och flera av dem var fackligt aktiva, uppger Uppdrag granskning. Dessutom skulle ingen av dem ha sagts upp om arbetsgivaren följt LAS.

"Avancerat sätt"

Tvärtemot reglerna valde regeringskansliet att göra de så kallade turordningsgrupperna väldigt små. I vissa fall bestod gruppen av bara av en person, som då fick gå eftersom ingen annan i gruppen hade arbetat kortare tid.
- Det här är ett mycket, mycket avancerat sätt att gå runt anställningsskyddslagen. Det skulle vara intressant att få en prövning i Arbetsdomstolen om regeringskansliet tillämpat samma metoder som det privata näringslivet, säger Kurt Junesjö, som är en av Sveriges främsta experter på arbetsrätt, till Uppdrag granskning.
Ett exempel var på it- avdelningen med 50 anställda där en it-tekniker, som varit sjuk, placerades i gruppen "skrivarkoordinator". Där skulle en person sägas upp - han själv. Det trots 10 år på avdelningen och att 100 personer anställts efter honom.
Enligt förvaltningschefen Anna-Karin Jatko har ledningen haft ett detaljerat omplaceringsarbete enligt avtal.
- Jag har full respekt för att människor i en omstrukturering upplever olika känslor. Vi har därför haft omfattande åtgärder för att så långt möjligt stödja medarbetarna, säger Jaktko till Expressen.se.
Hon fortsätter:
- Vid neddragningen har vi följt lagen om anställningsskydd, LAS, och det statliga turordningsavtalet, TurA-S. Arbetet genomfördes efter samverkan och MBL- förhandlingar med de fackliga organisationerna. Det som avgjorde om man inplacerades i den nya organisationen var först och främst att man hade tillräckliga kvalifikationer för de kravprofiler som hade upprättats.
Hur kommer det sig att hälften av turordningsgrupperna på regeringskansliet bestod av bara en person?
Många av de arbetsuppgifter som fanns var unika. I de fall där arbetsuppgifterna bara utfördes av en enda person och dessa arbetsuppgifter inte längre finns kvar i den nya organisationen, blev det enmanskretsar, som till exempel "skrivarkoordinator".
- Uppgiften för "skrivarkoordinatorn" var att övervaka och hantera skrivarna placerade i Regeringskansliets korridorer och skrivarrum. En så smal specialistroll fanns inte behov av i den nya organisationen, säger Jatko till Expressen.se.
Programmet sänds i SVT2 klockan 20.00 på onsdagen.