Regeringen drar åt svångremmen

Publicerad
Uppdaterad
Den ekonomiska krisen till trots - regeringen vill inte göra ekonomiska satsningar.
- Vi har till skillnad från Mona Sahlins vänsterexperiment ingen sedelpress i källaren. Därför kan vi inte lova reformer eller ställa ut löften om satsningar, skriver alliansens Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson, Jan Björklund och Göran Hägglund på DN Debatt.
Den ekonomiska krisen gör att det inte finns utrymme för ekonomiska satsningar de närmaste två åren, menar regeringen.
- Tummas det på ansvarstagande för ekonomin riskerar det att leda till skattehöjningar eller slå direkt mot välfärdens kärna i form av nedskärningar i sjukvård, skola eller äldreomsorg, skriver regeringens partiledare i en debattartikel i Dagens Nyheter.
Men Sverige står relativt starkt rustat mot den internationella krisen, menar regeringen.
- Med en tydlig arbetslinje har vi skapat goda finanser som gör att vi kan möta den ekonomiska oron med en förstärkt politik för arbete, framtidssatsningar och välfärd.
- Människor ska kunna vara trygga med att välfärden står på en stabil grund. Sunda offentliga finanser, tillsammans med en tydlig inriktning mot full sysselsättning och minskat utanförskap, förblir viktiga hörnstenar när vi nu möter den ekonomiska nedgången. Vi tar ansvar för Sverige, skriver partiledarna på DN Debatt.
Regeringen ska nu tillsätta sju arbetsgrupper som ska analysera läget för framtiden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag