Regeln kan hindra Löfvens plan för att återfå makten

Statsminister Stefan Löfven.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Landsbygdsministern Jennie Nilsson.
Foto: Stina Stjernkvist / TT NYHETSBYRÅN

Premium: Stefan Löfven behöver en vilde och en C-rebell på sin sida för att stoppa Ulf Kristersson från att väljas vid en statsministeromröstning.

Dessutom kvarstår osäkerheten runt en sjukskriven S-ledamot och statsrådsersättare som inte har närvarat i riksdagen sedan december.

Enligt källor i partiet är en möjlig lösning att landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) avgår ur regeringen och återtar sin riksdagsplats.

Men Expressen kan nu berätta om ett tidigare utlåtande från Konstitutionsutskottet – som riskerar att förhindra Socialdemokraterna från en sådan rockad.

Expressen Premium

Välkommen till Premium!

För bara 79 kr/mån får du tillgång till alla artiklar. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid. Nyhet! Nu ingår även alla artiklar på amelia.se och alltommat.se i din prenumeration.

Utvald livesport ingår!

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Tvivlen efter dubbelmordet – 15 år efter dramat i Skåne

Premium: Irene och Sölve hittades styckmördade • Mördaren lämnade olika berättelser

Lyxvarorna som togs i polisens partyrazzia

Premium: Beslagtogs från kriminella • Märkesjackor • Porsche värd 600 000 • Klocka • Kontanter

Så säkra är snabbtesterna på apoteken – och så här gör du

Premium: Skillnaderna • Experten: Testen du bör välja