Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Regeln kan hindra Löfvens plan för att återfå makten

Statsminister Stefan Löfven.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Landsbygdsministern Jennie Nilsson.
Foto: Stina Stjernkvist / TT NYHETSBYRÅN

Premium: Stefan Löfven behöver en vilde och en C-rebell på sin sida för att stoppa Ulf Kristersson från att väljas vid en statsministeromröstning.

Dessutom kvarstår osäkerheten runt en sjukskriven S-ledamot och statsrådsersättare som inte har närvarat i riksdagen sedan december.

Enligt källor i partiet är en möjlig lösning att landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) avgår ur regeringen och återtar sin riksdagsplats.

Men Expressen kan nu berätta om ett tidigare utlåtande från Konstitutionsutskottet – som riskerar att förhindra Socialdemokraterna från en sådan rockad.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Körkortslöst vårdbiträde totalkvaddade hemtjänstbil

Premium: Backade in i husvägg • Andra fallet på ett år • Skrotas

Vännernas oro efter Hagens förändring

Premium: Gåtan med miljardärens försvunna fru ännu olöst • ”Tufft för honom”

Hustrun till gängkriminell valdes in i S-förening

Premium: Hoppade av när Expressen ställde frågor om härvan i Botkyrka