Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rebecka Le Moine vill ta över som språkrör

Expressen TV sänder live.
Riksdagsledamoten Rebecka Le Moine kandiderar.
Isabella Lövin, avgående språkrör.Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Riksdagsledamoten Rebecka Le Moine kandiderar till posten som nytt språkrör för Miljöpartiet.

– Jag känner oväntat starkt stöd, även från miljörörelsen. Många har hört av sig och uppmanat mig att kandidera, säger hon till DN.

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin, tillika miljö- och klimatminister samt vice statsminister, har bestämt sig för att lämna politiken helt i januari.

Nu meddelar riksdagsledamoten Rebecka Le Moine att hon kandiderar till posten som språkrör. Till DN berättar hon att hon vill föra partiet mot en mer radikal profil.

– Vi behöver få in systemkritiken i allt vi gör. I dag kommer ekonomin först och sedan bildar man ett naturreservat om man har råd. Den riktningen funkar inte eftersom vi bygger vår ekonomi på utarmning och exploatering, säger Rebecka Le Moine.

Le Moine är nu partiets talesperson för biologisk mångfald och riksdagsledamot.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.