Det slog gnistor när Rae och Rebecca hittade varandra i Instagramflödet. Foto: Magda OmerspahicDet slog gnistor när Rae och Rebecca hittade varandra i Instagramflödet. Foto: Magda Omerspahic
Det slog gnistor när Rae och Rebecca hittade varandra i Instagramflödet. Foto: Magda Omerspahic
De kämpade för sin kärlek och planerar nu framtiden tillsammans. Foto: Magda OmerspahicDe kämpade för sin kärlek och planerar nu framtiden tillsammans. Foto: Magda Omerspahic
De kämpade för sin kärlek och planerar nu framtiden tillsammans. Foto: Magda Omerspahic
Att de träffades på Instagram är inte det minsta konstigt och menar i stället att det är ett allt vanligare sätt att träffa sin kärlek på. Foto: Magda OmerspahicAtt de träffades på Instagram är inte det minsta konstigt och menar i stället att det är ett allt vanligare sätt att träffa sin kärlek på. Foto: Magda Omerspahic
Att de träffades på Instagram är inte det minsta konstigt och menar i stället att det är ett allt vanligare sätt att träffa sin kärlek på. Foto: Magda Omerspahic

Rebecca och Rae blev kära över Instagram

Publicerad

STOCKHOLM. Rebecca och Rae träffades tack vare Instagram och blev kära i varandra. En av dem bodde i Stockholm, den andra i London.

Nu, ett år senare, bor de ihop och planerar framtiden tillsammans. Men visst har tanken slagit dem – tänk om de hade råkat missa varandra i bildflödet?

– Jag kände att "this is it". När man har connection med någon annan så ska man inte bara släppa det, säger Rae om kärleken till Rebecca.

Där i den bruna soffan, på kaféet inne i Västermalmsgallerian i Stockholm, sitter Rebecca, 22, och hennes flickvän Rae, 19. De småpratar medan Rae halvligger lutad mot Rebeccas axel och fipplar med mobilen.

För ungefär ett år sedan träffades tjejerna av en slump via bildappen Instagram. Rae satt hemma i London och bläddrade igenom bildflödet och fastnade för Rebeccas bild. Därefter började de frekvent gilla varandras bilder.

– Jag skickade smajlisar med hjärtögon. Vi gillade båda läppstift och brukade fråga varandra om vart man hade köpt dem, säger Rebecca.

– Ja, du stalkade mig ett tag, skämtar Rae och flätar samman fingrarna med Rebeccas.

Men det dröjde rätt länge innan de träffades för första gången. Rae, vars föräldrar är svenskar, flyttade till London när hon var fyra år gammal och har bott där sedan dess.

I juli var hon därför och hälsade på mammans släkt i Malmö och då bestämde de två sig för att äntligen träffas.

– Jag var ju tvungen att prata svenska och oroade mig för om jag skulle låta dum eftersom jag inte pratar så bra. Dessutom var jag febrig, riktigt sjuk och det var supervarmt ute, säger Rae om mötet som kunde ha gått hur snett som helst med tanke på förutsättningarna medan Rebecca satt och svettades på ett tåg från Stockholm – lika nervös hon.

– Jag var tvungen att byta tröja och fixa om makeupen, skrattar Rebecca.

Kände att "this is it"

Men mötet gick bra.

I augusti sågs de för andra (tredje?) gången när Rebecca köpte en flygbiljett till Rae.

– Då kände jag att "this is it". När man har connection med någon annan så ska man inte bara släppa det. Hon messade och erbjöd sig att betala min biljett och så åkte jag, säger Rae.

Till slut kände båda att de ville flytta ihop.

– Jag hade tröttnat på London och hatade känslan över att behöva lämna henne och gråta hela dagen och också tänka att det skulle gå tre veckor innan vi sågs igen. Det kändes så naturligt, säger Rae, som nu kommer att flytta ihop med Rebecca i januari.

I framtiden vill de gifta sig och skaffa barn, men först kommer de satsa på utbildning och har planer på att flytta till Malmö.

Ingen begränsning att chatta

Rae rör runt i sin kaffe latte och tar en klunk.

Varken hon eller Rebecca har tyckt att det har varit en begränsning i kommunikationen med varandra när de har chattat i stället för att prata direkt, tvärtom:

– När man inte träffas fysiskt så blir man vänner och partners för att man har gemensamma intressen och man pratar på ett helt annat sätt, säger Rebecca och Rae fyller i:

– Det öppnar upp och man behöver inte låtsas och spela spel. Men samtidigt gör det en medveten om hur man kommunicerar, man sitter framför datorn eller mobilen – vilket inte behöver vara något negativt egentligen.

Rebecca vill bättra på sitt läppstift och Rae plockar upp sitt rosa ur jackfickan och börjar sminka henne. Hon råkar måla lite fel och suddar försiktigt bort det överflödiga med ringfingret.

– Vi förstår varandra väldigt, väldigt väl. Hon förstår mig. Det är lätt att vara med henne, jag måste inte anstränga mig ashårt för att vara tillsammans med henne, det är lätt att vara en bra flickvän, säger Rae och tittar på Rebecca.

– Aww, alltså... jag känner exakt samma sak, säger Rebecca och pratar direkt till Rae.

– Jag trodde inte att jag skulle hitta kärleken. Jag älskar hur hon är och hur jag kan vara mig själv.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag