Rebecca hängs ut på porrsajter efter inlägget på Instagram

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Rebecca gjorde en polisanmälan när hon såg att videon las ut på porrsajter.
Foto: Privat
– Jag känner mig maktlös när män gör mig till ett sexobjekt, säger hon.
Foto: Skärmdump

Rebecca, 20, la ut en video på Instagram med budskapet att kvinnor äger sina egna kroppar.

Nu sprids klippet på flera porrsajter.

– Jag vill att personen får sota för det här hela sitt liv, säger hon.

Inlägget handlade om kvinnors rätt att bestämma över sina egen kroppar utan att sexualiseras mot sin vilja.

Nu har Rebeccas videoklipp stulits och lagts ut på porrsajter.

– Vilken individ gör så här mot en annan människa? Det är ganska grovt att ta någons material och lägga ut på sådana hemsidor utan ett godkännande, säger hon.

Tusentals har sett filmen som har lagts ut på ett flertal porrsajter. Själv hade Rebecca ingen aning om uthängningen förrän en anonym följare hörde av sig med en länk.

– När jag ringde till polisen uppgav jag sex eller sju sidor där jag är med. De skulle ta det vidare och det kändes som att de tog det seriöst.

"Känner mig maktlös"

Videon från originalinlägget försvann när Rebeccas tidigare konto på Instagram lades ner. Det utbredda fenomenet där män tar sig rätt till kvinnors kroppar väcker en djup ilska.

– Det är extremt fel. Jag är myndig, men det här händer flickor under 18 år också. Det känns äckligt att veta att man syns på en porrsajt och att folk förmodligen har onanerat till en. Jag känner mig maktlös när män gör mig till ett sexobjekt, säger hon.

"Vi måste få lägga ut bilder på samma premisser som män", säger Rebecca.
Foto: Skärmdump

I filmklippet bär Rebecca en genomskinlig dress med förtäckta bröstvårtor och i det tillhörande inlägget skrev hon att ”det är viktigt att vi inte ses som sexuella objekt”.

– Jag får inte visa upp min egen kropp, men när den visas på deras villkor är det acceptabelt. Som om de äger min kropp och vad jag får göra med den. Jag skäms inte för videon, men jag är arg för att den läggs ut på porrsidor.


LÄS OCKSÅ: Polisen hänger ut sin näthatare på internet

Vill få bort skammen

Medan Rebecca inväntar besked från polisen hoppas hon kunna hitta vem som ligger bakom stölden av videoklippet – i hopp om att han ska ställas till svars.

– Jag vill att personen får sota för det här hela sitt liv. Jag kommer att associeras med porrsidor resten av mitt liv mot min vilja, då ska inte han få en andra chans. Han ska också ha svårt att få jobb och skapa kontaktnät.

Nu inväntar Rebecca besked från polisen.
Foto: Skärmdump

Till tjejer och kvinnor som drabbas eller har drabbats är Rebeccas budskap tydligt:

Känn ingen skam.

– Det är aldrig vårt fel. Det är inte fel att lägga ut bilder på våra kroppar, de är våra och vi gör vad vi vill med dem. Vi måste fortsätta kämpa för att normalisera dem, även om det är svårt ibland. Vi måste få lägga ut bilder på samma premisser som män.

https://www.instagram.com/p/BeoCW6knQNK/?taken-by=expressen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.