Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rebecca, 24, fast i Dubai efter svåra ridolyckan

Rebecca Chisholm, 24, har jobbat som lärare i Dubai.Foto: FACEBOOK
Den 10 maj i år råkade hon ut för en otäck olycka under en ridtur.Foto: FACEBOOK

Rebecca Chisholm, 24, är strandad i Dubai, Förenade Arabemiraterna, efter en otäck ridolycka.

Läraren ska nu sväva mellan liv och död på sjukhus – men har inte råd att låta sig flygas hem till Storbritannien, skriver The Sun.

I augusti förra året flyttade den 24-åriga läraren Rebecca Chisholm från brittiska Nottingham till Dubai i Förenade Arabemiraten för ett jobb som lärare på en grundskola.

Den 3 maj i år flög Rebeccas mamma Wendy ut till Dubai för att fira sin dotters födelsedag och njuta av härlig solsemester. Men olyckan var snart framme, skriver The Sun.

Mamman och dottern hade en underbar tid tillsammans, till den 10 maj då semestern plötsligt tog en fruktansvärd vändning. Under en ridtur – dagen innan hennes födelsedag – kastades Rebecca av sin häst och landade riktigt illa.

Genast försökte mamma Wendy hjälpa sin dotter – men Rebecca var bortom medvetande. Efter en stund vaknade hon till, och sa till mamman att hon var döende.

Snabbt fördes Rebecca Chisholm till sjukhus i Dubai, där läkare kunde konstatera att hon drabbats av flera skallfrakturer och en skada mot hjärnan.

Mamma Wendy och Rebecca Chisholm, tillsammans på bild.Foto: GO FUND ME

Risken: Kanske inte återhämtar sig

Fortfarande genomgår 24-åringen intensivvård på sjukhus, men kostnaden för vård i landet är dyr – och familjen riskerar att inte kunna betala räkningarna.

”Räkningarna blir högre och högre, och sjukhuspersonalen vill nu flyga hem Becca till Storbritannien för fortsatt vård, men Wendy kommer inte tillåtas lämna landet förrän räkningarna betalats”, skriver en familjevän på crowdfunding-sajten Go Fund Me

Trots att Rebeccas visat positiva tecken på ett tillfrisknande är hennes länge fortfarande osäkert, och enligt The Sun har hon svävat mellan liv och död.

”Becca reste till Dubai för att lära nästa generations barn där ute, och det kommer troligen ta år för henne att återhämta sig från hjärnskadan. Vi vet inte ens om hon någonsin kommer kunna arbeta som lärare igen”, skriver familjevännen Liudmila Davey på Go Fund Me.

Tack vare donationerna verkar det som att familjen kommer kunna ha råd att betala sjukhusräkningarna, men Rebecca kommer att fortsätta få intensivvård i två veckor innan hon kan evakueras till Storbritannien.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.