Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Reaktioner mot bilder på Melania Trump

Donald och Melania Trump.
Foto: Vucci Evan / VUCCI EVAN AP TT NYHETSBYRÅN
New York Posts förstasida, där bilden är mer censurerad än de inne i tidningen.

New York Posts ledarsida stöder Donald Trump i presidentvalet.

Nu publicerar tidningen gamla modellbilder på hans fru Melania.

Publiceringen har väckt reaktioner.

New York Post publicerar i dag bilder från Melania Trumps tidigare modelliv. På bilderna syns den då 25-åriga Melania posera naken för franska magasinet Max i januarinumret 1996. Fotosessionen gjordes i New York efter modelljobb i Paris och Milano.

– Melania var en av de mest framgångsrika modellerna och hon hade många fotouppdrag, bland annat för omslag och stora magasin. Den här bilden togs för ett europeiskt magasin innan jag lärde känna Melania. I Europa är bilder som dessa vanliga, säger Donald Trump till New York Post.

Paret träffades under New York Fashion Week 1998 och gifte sig 2005 med bland andra Bill och Hillary Clinton på gästlistan.

Flera reaktioner

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig. Flera menar att bilderna är sexistiska och ber Trumps motståndare Hillary Clinton ta avstånd.

– Orättvist mot Melania Trump. Hon ställer inte upp, hennes man gör, skriver skådespelaren Larry Sullivan på Twitter.

– Jag är anti Trump men New York Posts framsida är låg. Ingen skillnad mot att göra narr av Hillarys garderob. Kvinnor borde inte utsättas för detta, skriver Vice-reportern Angelina Fanous på Twitter.

Ledarsidan stöder Trump

Andra gör sig mer lustiga.

– Än en gång visar Donald Trump klass i politiken, skriver en person.

– Ni gjorde det. Ni får mig att känna att Trump behandlas orättvist, skriver en annan till tidningen.

New York Posts ledarsida stöder Donald Trump i presidentvalskampanjen. Tidningen ägs av miljardären Rupert Murdoch som umgåtts privat med Trump.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.