Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Räven och hunden som blev bästa vänner

Hunden Tinni och räven Sniffer blev vänner – mot alla odds. Foto: Torgeir Berge/Wenn.Com

Här är räven Sniffer och hunden Tinni som mot alla odds blev bästa vänner.

Tinnis ägare, Torgeir Berge, blev så fascinerad av djurens relation att han startat en kampanj för djurens rättigheter och mot pälshandel.

- Varför ska vissa djur hållas fångar i små klaustrofobiska burar bara för att människor vill se snygga ut, undrar han.

Det låter som en Disneyfilm. En räv och en hund snubblar på varandra i skogen och blir bästa vänner. Men det är faktiskt det som hände förra sommaren i norska skogen, när fotografen Torgeir Berge gick på skogspromenad med sin schäfer Tinni. Där stötte de på den övergivna rävvalpen - som snabbt formar ett unikt band till schäfern.

- Valpens mamma hade troligen dött, så han sökte hjälp, sällskap, och mat, berättar Berit Helberg för Today.com, som nu skriver en bok tillsammans med fotografen om de bästa vännerna. Boken ska illustreras med en rad foton, där Berge lyckas dokumentera den unika och lekfulla relationen. Under tiden började han också förstå hur lika de var, hunden och räven.

Torgeir Berge hoppas att barnboken kommer att släppas i handeln nästa år. En stor del av vinsten kommer att gå till kampanjen mot rävpälshandel. Han hoppas även att historien kommer att öka människors förståelse för rävars villkor och djurens rättigheter.