Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rasrisk i Söderledstunneln – avstängd till på fredag

En akut vattenläcka har gjort Söderledstunneln i södergående riktning underminerad vilket orsakat rasrisk, rapporterar P4 Stockholm.  

Tunneln stängdes vid 19-tiden och kommer fortsätta att vara avstängd i södergående riktning, åtminstone under natten mot fredag.

Vattenläckan ska ha gjort marken under vägen porös. Det har gjort att vägen redan ska ha sjunkit lite grann. 

Trafiken leds om på flera håll men påverkas kraftigt. 

Det finns ingen exakt prognos för när trafiken kan släppas på som vanligt igen, och det finns en risk att det kan bli långa köer i morgontrafiken under fredagen. 

Söderledstunneln i Stockholm har stängts av i södergående riktning efter en akut vattenläcka.

Det är risk för att vägen är underminerad. Vi har folk som jobbar där inne, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.

Prognosen när tunneln kan öppna för trafik igen är osäker.

– Vägen är definitivt avstängd till klockan sju i morgon, från Blekholmstorget och söderut. Det beror på vad de hittar, vad det är som har sprungit läck, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket till TT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.